Waar op letten als je tuinstoelen gaat kopen?

Wanneer je nieuwe tuinstoelen gaat kopen wil je natuurlijk het liefst stoelen kopen die een lange tijd meegaan. Niet alleen moeten de stoelen mooi staan in de tuin, ze moeten ook lekker zitten en van goede kwaliteit zijn. Om een goede beslissing te nemen bij het kiezen van nieuwe tuinstoelen zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Welke stijl tuinstoelen kopen?

Het aanbod goede tuinstoelen is groot en daarom is het slim om van tevoren een gewenste stijl te bedenken. Dit kan bijvoorbeeld een stoel zijn in romantische stijl, gemaakt van wicker of juist een stoel in een meer industriële stijl van metaal of hard plastic. Het materiaal van de stoel heeft natuurlijk ook invloed op het onderhoud, de duurzaamheid en de levensduur van de stoelen. Denk hier dus goed over na. Door van tevoren al een idee te hebben maak je de uiteindelijke keuze voor de stoelen makkelijker voor jezelf. Op die manier hoef je enkel te kiezen uit stoelen in de door jou gewenste stijl en materiaal.

De juiste zitting voor de tuinstoel

Hoewel de look van de stoel van groot belang is, is het comfort van de stoel waarschijnlijk nog belangrijker. Een stoel kan nog zo mooi zijn, maar als deze niet praktisch is of lekker zit heb je er vaak niet zoveel aan. Bedenk daarom altijd van tevoren welk doel de stoel moet vervullen. Wil je bijvoorbeeld een lounge stoel of een dining stoel? Beide zijn tuinstoelen maar hebben een compleet andere zit vanwege hun verschillende doelen. Een loungestoel heeft vaak een lage zit en soms een verstelbare rugleuning, voor ultiem comfort. Bij een diningstoel is het juist belangrijk dat de zit hoog genoeg is zodat je goed aan de tafel kunt zitten tijdens het eten. Om inspiratie op te doen kun je altijd even onze tuinstoelen sale bekijken.

En als je de tuinstoelen even niet gebruikt?

Tot slot is het ook altijd raadzaam om na te denken over wat je met de stoelen doet als je deze niet gebruikt. Wil je ze bijvoorbeeld graag opbergen? Bedenk dat wat de mogelijkheden zijn voor de beschikbare opbergruimte. Is deze beperkt, dan kunnen stapelbare stoelen of klapstoelen goede opties zijn. Hetzelfde geldt voor kussens op de stoelen. Hoewel deze lekker zitten, moeten deze worden opgeborgen als de stoel niet overdekt staat. Houdt bij het maken van een beslissing over tuinkussens altijd rekening met het comfort, maar ook met de weersomstandigheden en het onderhoud van de kussens.

De beste tuinstoelen voor jou!

Weet je nu welke stoel voor jou de ideale is? Super! Het enige waar je nog rekening mee moet houden is het beschikbare budget voor de stoelen. Gelukkig vind je in de tuinstoelen uitverkoop goedkope tuinstoelen van uitstekende kwaliteit. Succes met het vinden van de beste tuinstoelen voor jou!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.