Zo vind je de beste tuinstoel

Zodra het zonnetje zich ook maar eventjes laat zien, worden we naar buiten gelokt. Niets is zo heerlijk dan in een zalige tuinstoel neerploffen en je door de zonnestralen te laten verwarmen. Maar hoe is het eigenlijk met de conditie van je tuinstoelen gesteld? Verdienen ze een make-over of ben je nog op zoek naar een nieuwe tuinset? Je komt er al snel achter dat een zoektocht naar geschikte tuinstoelen niet gemakkelijk is. Daarom delen we hieronder handige tips die ongetwijfeld van pas gaan komen, als je op zoekt naar een nieuwe tuinstoel.

Kies een tuinstoel die bij de gebruikers hoort

Wanneer je een gezin met jonge kinderen hebt, kies je voor ander soort stoelen dan wanneer je samen al op leeftijd bent. Dat spreekt voor zich. Dat geldt ook wanneer iemand lang of zwaar is. Breng daarom in kaart hoe jouw gezinssamenstelling is, zodat je ook met het juiste type tuinstoel thuiskomt.

Waar ga je de tuinstoel voor gebruiken?

Ben jij iemand die graag relaxed achterover leunt of wil je liever een actieve, rechte zit? Gebruik je de stoelen heel vaak en kunnen ze het hele jaar door buiten blijven staan, of heb je maar beperkt ruimte en haal je ze maar af en toe tevoorschijn? In het laatste geval kun je aan stapelbare of inklapbare stoelen denken.

Meten is weten

Bedenk van tevoren hoeveel stoelen je wilt aanschaffen. Het is een grote teleurstelling wanneer jouw favoriete model achteraf niet meer leverbaar is.
Meet ook de afmetingen van je tuintafel en de oppervlakte van het terras. Zo weet je zeker dat je stoelen onder de tafel én op het terras passen. Je kunt bij onverwachte gasten natuurlijk altijd een paar extra inklapbare tuinstoelen bij je basis tuinset plaatsen.

Dit zijn de tuintrends van 2021

Je kunt je tuinset tegenwoordig geheel naar eigen smaak samenstellen en mixen & matchen met verschillende kleuren en materialen. Wil je dat echter volgens de laatste trends doen? Dan zul je je pijlen moeten richten op een tuinset in zachte retrolook. Kleurtinten als okergeel en mosgroen doen het ook erg goed. Wit en antracietgrijs zijn blijvertjes, maar ook zacht en lieflijk roze en blauw zijn momenteel erg hot. De retrolook zie je ook terug in het gebruik van touw aan leuningen. Touw is vaak gemaakt van volledig weerbestendig en recyclebaar kunststof. Hiermee hebben we direct de volgende tuintrend te pakken, namelijk duurzaam hout. Tuinstoelen, tuintafels en parasols hebben het uiterlijk van hout zonder dat er ook maar één boom voor hoeft te worden gekapt. Zo draag je ook nog een steentje bij aan moeder natuur. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.