Alles over Goodgardn

Welkom op Goodgardn.nl! Wij zijn de leukste blog voor huis & tuin inspiratie. Het inrichten van je huis of tuin wordt een stuk makkelijker als je eerst even rond hebt gekeken op onze website. Ook als je op zoek bent naar specifieke informatie, bijvoorbeeld over het kweken van een avocadoplant, het stekken van een ananasplant of hoe je zelf vogelvoer kunt maken, ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben erover geschreven!

 

Alles over tuin

Een mooie tuin staat vol groene en bloeiende planten, maar welke tuinplanten zijn er eigenlijk allemaal en hoe verzorg je ze? Op Goodgardn.nl komen alle tuinplanten wel een keer aan bod. Iedere plant is uniek en heeft zo zijn eigen wensen:

  • De varen staat graag in de schaduw;
  • buddleja mag flink worden teruggesnoeid in maart;  
  • en de blauwe hortensia kleurt roze als de grond niet zuur genoeg is.

Ziektes, plagen en onkruid kunnen de pret flink bederven. Lees daarom ook onze blogs over bestrijding. Je tuin bestaat natuurlijk uit veel meer dan alleen planten en daarom lees je op onze tuinblog bijvoorbeeld ook over tuinmeubelen, want hoe maak je die eigenlijk het best schoon?

Foto van een tuin als voorbeeld

 

Een moestuin aanleggen

Heb je er weleens over nagedacht om een moestuin aan te leggen? Wij helpen je graag op weg door je te vertellen over het kweken van verschillende soorten groentes. Tomaatjes en worteltjes zijn makkelijke planten en daar kun je dus het best mee beginnen. Ga steeds een stapje moeilijker en haal uiteindelijk misschien zelfs een grote aubergine uit de grond!

 

Groene of bloeiende kamerplanten?

Kamerplanten zorgen voor een gezond binnenklimaat. Ze zuiveren de lucht namelijk van afvalstoffen en voegen zuurstof toe. Ook houden ze de luchtvochtigheid op peil. Vooral luchtzuiverende kamerplanten, zoals de lepelplant, zijn hier goed in. Klachten als hoofdpijn zijn zo verdwenen als je een paar van dit soort planten in huis neerzet. Naast dat kamerplanten goed zijn voor de fysieke gezondheid kun je er ook behoorlijk vrolijk van worden. Kleurrijke planten als de orchidee, bromelia of flamingoplant zorgen voor een fijne sfeer in huis.

Foto voorjaarsbloemen

Een stijlvol interieur

Hoe zorg je ervoor dat je interieur er stijlvol, maar ook spannend uitziet? Door een goede balans te creëren! Van een saai interieur wordt niemand vrolijk. Zet een paar kleurrijke woonaccessoires in de ene hoek, terwijl je de andere hoek leeg laat. Zo zorg je ervoor dat er geen overdaad aan kleur is en houd je het rustig, maar toch interessant. De beste interieurtips lees je op Goodgardn.nl.

 

Do It Yourself

Zelf aan de slag met originele Do It Yourself-ideeën; dat is toch leuk! Op Goodgardn.nl vind je er een heleboel. Van verticaal tuinieren tot herfstpoppetjes maken. Ga gezellig aan de slag met het hele gezin. Do It Yourself is een mooie manier om aan recycling te doen. Gebruik oude flessen bijvoorbeeld als bloempotten.

 

Tuin Boekrecensies

Er zijn verschillende boeken speciaal voor tuinieren en tuininrichting. Op Goodgardn vind je ook een selectie aan boeken waar wij een boekrecensie over hebben geschreven zodat je een keuze kan maken of je een boek wilt lezen.

Foto voorbeeld van boeken

 

Adverteren op Goodgardn.nl

Om uit de kosten te komen met Goodgardn en jou te voorzien van de meest actuele informatie over verschillende onderwerpen maken wij gebruik van advertenties. Wil je adverteren op Googgardn.nl of ben je benieuwd naar de mogelijkheden. Kijk dan eens op onze advertentiepagina, we bieden diverse mogelijkheden aan, van het schrijven van een advertorial, een productreview tot een simpele link naar je website.

 

Tuincentra vergelijken en tuinwebshop

Wil je een overzicht van alle tuincentra in Nederland? Kijk dan eens op TuincentrumOverzicht.nl. Vind een tuincentrum bij jou in de buurt en bekijk reviews van voorgaande bezoekers of laat zelf een review achter!

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.