Zo onderhoud je je houten tuinmeubelen

Wil je ook jaren plezier hebben van je houten tuinmeubelen? Dat kan door de meubelen goed te onderhouden. Gelukkig hoef je ze daar maar twee keer per jaar goed voor schoon te maken. Benieuwd hoe? Wij hebben een handig stappenplan opgesteld.

Stap 1: Net nieuw? Reinig de meubelen goed

Heb je nieuwe tuinmeubelen gekocht, zoals een tuintafel of tuinbank? Zorg er dan voor dat je deze goed schoonmaakt met tuinmeubelreiniger of vloeibare zeep. Gebruik een zachte borstel, zodat je de natuurlijke waslaag van het hout niet beschadigt. Gaat het volgens de weersverwachtingen veel regenen? Dan kun je de tuinmeubelen ook een tijdje buiten laten staan. De regen ontvet het hout namelijk en opent de poriën.

Goedkope houten tuinmeubelen

Stap 2: Afspoelen

Wanneer je de tuinmeubelen schoon hebt gemaakt met een sopje of tuinmeubelreiniger, zorg er dan voor dat je dit daarna goed wegspoelt met water. Het is slim om de meubelen vervolgens 24 uur te laten drogen. Spoel de tuinmeubelen niet af met een hogedrukreiniger, al helemaal niet wanneer de meubels net nieuw zijn, omdat de sterke waterstraal de waslaag van het hout kan beschadigen.

Stap 3: Behandelen met olie

Voor een mooie uitstraling, kun je de tuinmeubelen insmeren met een laag tuinmeubelolie. Wrijf met een doek de meubels in en laat de olie ongeveer een kwartier inwerken. Daarna kun je ze afnemen met een droge doek. Geen zin om de meubelen in te wrijven? Dan kun je tuinmeubelolie ook in een spray kopen.

Stap 4: Boenen met een harde borstel

Heb je al wat oudere, verweerde houten meubels in je tuin staan? Deze kun je heel goed schoonmaken met een harde borstel en vloeibare zeep of tuinmeubelreiniger. Zorg ervoor dat je in alle richtingen schrobt met de harde borstel. Voor het schoonmaken van lastige hoeken, kun je een platte kwast gebruiken. Gebruik je houtreiniger? Trek dan handschoenen aan en laat de reiniger ongeveer tien minuten inwerken. Wil je de tuinmeubelen er weer als nieuw uit laten zien? Doorloop dan ook stappen 2 en 3.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.