Belangrijke tips voor het kopen van tuinmeubelen

Wil je een nieuwe tuintafel, tuinstoelen, tuinbank of misschien wel een complete tuinset kopen? Met het oog op de lente en zomerperiode in aantocht, is dat geen onverstandige koop te noemen. Maar het is wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Met behulp van onze tips zal jouw zoektocht naar een geschikte tuinset een stuk gemakkelijker gaan worden, en verkleint dat bovendien de kans op een miskoop. Veel leesplezier!
 

Kies voor kwaliteit

Je hoeft er niet altijd een sport van te maken om behoorlijk te besparen op een aankoop. Als je een klein budget tot beschikking hebt, kun je natuurlijk wel naar een design outlet gaan. Je kunt daar meestal voor een leuk bedrag een loungeset bestellen. Het is in alle gevallen wel erg belangrijk om voor kwaliteit te kiezen. Door een kwalitatief hoogwaardige tuinset te bestellen, kun je er jarenlang plezier van hebben. Bovendien is het zitcomfort van deze tuinmeubelen vele malen hoger dan een goedkoper alternatief. Dat is ook veel waard, toch?
 

Duurzame materialen

Steeds meer mensen zijn bereid om extra te betalen voor een duurzaam product, zo ook voor tuinmeubelen. Als je een steentje wilt bijdragen aan moeder natuur en daarnaast wilt kunnen genieten van een product met lange levensduur, dan kun je het beste op zoek gaan naar een hardhouten tuinset. Als je een hardhouten tuinmeubel met FSC-keurmerk op het oog hebt, weet je zeker dat het hout uit goed beheerde bossen komt. Stalen tuinmeubelen worden daarentegen afgeraden, want deze gaan vroeg of laat roesten. Een alternatief kan gevonden worden in bamboe of Wicker tuinmeubelen. Wicker vlechtwerk is erg onderhoudsvrij en bestand tegen alle weersomstandigheden. Een Wicker tuinset kan daarom gerust het hele jaar buiten staan.
 

Twijfel je nog? Ga proefzitten!

Heb je een mooie tuinset op internet gezien? Ook al kan een loungeset er op een plaatje nog zo comfortabel uitzien, gaat er niets boven ‘proefzitten’. En waar kun je dat beter dan in een tuinmeubelwinkel? Precies! Kies er dus niet voor om te wachten tot de tuinset in jouw tuin staat, maar ga eerst langs de winkel waar de tuinset wordt verkocht. Dat is de beste manier om te beoordelen of de tuinset aan alle verwachtingen voldoet. Je kunt er daarna altijd nog voor kiezen om de tuinset online te bestellen, als een andere aanbieder een betere prijsdeal heeft. Succes!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.