Kerstversiering buiten

Kerst is dichterbij dan je denkt. Het wordt weer tijd om het huis te versieren met kerstlichtjes, zowel binnenshuis als buitenshuis! Kerstversiering in de voor- en achtertuin wordt nog weleens vergeten, maar veroorzaakt wel meer kerstsfeer. Zo zijn er talloze manieren om je huis in te richten. Kerstverlichting buiten kan in verschillende maten en vormen worden opgehangen. Van reguliere kerstboomverlichting buiten tot complete kerstfiguren die verlicht zijn. Of je nu wilt besparen of een groot budget hebt aankomende kerst; er is altijd geld over voor kerstverlichting! Een basic kerstboomverlichting door de boom in je voortuin of over de rand van je balkon zorgt al voor die fijne kerstsfeer. Wij hebben wat handige tips en inspiratie voor jou op een rijtje gezet, voor als jij het groot wilt aanpakken deze kerst.

 • Kerstverlichting figuren buiten. Bij de figuren kun je denken aan rendieren, de kerstman, sneeuwpoppen en nog veel meer. Dankzij de verlichting wordt dit één groot spektakel buiten!
 • Takken met verlichting. Dit kost wellicht wat tijd om op te zetten, maar het is een prachtig gezicht. Heb je een boom in de tuin staan? Dan is dit de perfecte manier om kerstverlichting op een leuke manier in de tuin te plaatsen. De hele straat kan meegenieten!
 • Lichtsnoer tuin. Een lichtsnoer is op zoveel manieren te gebruiken dat het soms lastig is deze goed op te hangen. Zo kun je een lichtsnoer ophangen over het dak, in een boom of zelfs langs een trapleuning. 
 • Koppelbare kerstverlichting. Dit is ideaal als je grote objecten in je tuin wil verlichten. De koppelbare kerstverlichting kan tot op grote lengtes aan elkaar gekoppeld worden, waardoor er maar één stekker nodig is.

Kerstbal in kerstboom

Kersttrends 2019

Heb je er weleens over nagedacht om een kerstboom buiten neer te zetten? Dit is één van de vele kersttrends van 2019 en brengt nog meer sfeer in je tuin. Je kunt de kerstboom natuurlijk helemaal naar eigen smaak inrichten, maar pas op met kerstballen die snel stuk gaan. Het waait nogal vaak in Nederland en de kans is dan ook groot dat deze kapot vallen. Wel kun je een leuke kerstslinger in de buiten kerstboom hangen en prachtige verlichting. Ben je bang dat de kerstboom buiten omwaait? Maak deze dan vast met een touw aan bijvoorbeeld je schutting. Een kertkrans op de voordeur is één van de meest populaire versieringen tijdens kerst. Ja kan een kerstkrans kopen bij een tuincentrum in de buurt, maar wist je dat je deze ook zelf kunt maken? Het is makkelijker dan je denkt!  Benodigde materialen:

 • Krans
 • Groene takken
 • Dun rolletje ijzerdraad
 • Versieringen

Kerstversiering buiten

Stappenplan kerstkrans maken

 1. De groene takken zijn in de winkel verkrijgbaar, maar je kunt ze ook zoeken bij jou in de buurt. Maak een wandeling in het bos en pluk wat groene takken. Misschien heb je zelfs deze groene takken in de tuin hangen! 
 2. Pak de krans erbij en begin met het neerleggen van de groene takken. Draai het dunne ijzerdraad om de tak heen en deze blijft vastzitten. Zorg ervoor dat je eerst een mooi, vullende groene ondergrond hebt voordat je begint met de versieringen. 
 3. De versieringen bevestig je net zoals de takken; met het dunne rolletje ijzerdraad. Je kunt als versieringen gebruiken wat je wil, als je maar creatief bent en het bij jou past
 4. Dat was simpel, tijd om je zelfgemaakte kerstkrans op te hangen!

Tip: Gebruik als versieringen voor in de kerstkrans oude kerstballen of slingers die je niet meer in de kerstboom gaat hangen! Succes met het versieren van je tuin of balkon. Kijk op de Do-It-Yourself Volg een cursus, workshop of steek zelf de handen uit de mouwen. Lees de tips op de do-it-yourself pagina, zodat jij je nooit hoeft te vervelen! pagina voor tips om zelf kerstversieringen te maken.

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.