Kerstboom versieren

Kerst komt er weer aan en dat betekent dat de kerstboom versierd moet worden. Gebruik jij ieder jaar dezelfde versieringen? Of laat jij je inspireren door bekenden als het gaat om kerstboom versiering? Waar je ook voor kiest, het is altijd leuk om op de hoogte te zijn van de trends op het gebied van kerstboom versieringen. In dit artikel vertellen we je hier alles over, maar ook hebben wij een leuk stappenplan gemaakt om de kerstboom te versieren met zelfgemaakte versieringen die helemaal on-trend zijn! Van kerstboom verlichting tot en met kerstboom decoratie; na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte van de trends.

kerstsok in kerstboom

Kerstboom verlichting trends 2019

Een kerstboom zonder verlichting is alles behalve gezellig. De kerstboom hoort juist een prachtige bron van licht te zijn en te zorgen voor ontzettend veel sfeer. Er zijn talloze keuzes die je kunt maken op het gebied van kerstboom verlichting. Je kunt kiezen uit onder andere de volgende soorten kerstboom verlichting:

 • Klassieke kaarsverlichting
 • Kerstboom verlichting met verschillende felle kleuren
 • Draadverlichting met witte kleur

De trend van dit jaar is de kerstboom verlichting die op afstand bedienbaar is met een app. Deze app koppel je gemakkelijk aan de verlichting en zo kun je via je telefoon de lichten besturen. Ben je dus op zoek naar gemak en veel verschillende kleuren? Dan is de kerstboom verlichting met app wellicht wat voor jou in 2019! Stem de verlichting af op jouw wensen. Een kerstboom met lichtjes is nodig om de echte kerstsfeer in huis te brengen!

Kerstballen in de kerstboom

Kerstboom decoratie trends 2019

Van kerstballen tot slingers... Alles is mogelijk om jouw kerstboom te versieren! Alle oorspronkelijke 'regels' va het versieren van kerstbomen kun je wel vergeten. In 2019 kan het namelijk niet zo apart, raar of juist klassiek mogelijk. De trend van 2019 op het gebied van kerstboom decoratie zijn de kerstballen in de vorm van mensen, dieren of objecten. Een kerstbal in de vorm van een hamburger? Of ga je toch liever voor de hondenkerstbal? Daadwerkelijk alles kan. Stap dus uit je eigen comfort zone en ga op stap om de raarste kerstballen te vinden. 

Stappenplan: kerstboom versieren 

Een versierde kerstboom kan je persoonlijk inrichten. Wij hebben voor jou een stappenplan gemaakt om de leukste kerstballen te maken: kerstballen met persoonlijke foto's! Deze kerstballen zullen jouw kerstboom gezelliger maken dan ooit te voren. Wat heb je voor deze simpele, maar leuke kerstballen allemaal nodig?

 • Platte, houten kerstballen. Deze kun je online bestellen, of zelf uit hout zagen met een figuurzaag.
 • Foto's
 • Schaar
 • Houtlijm
 • Verf
 • Touwtje/lint

Eigenlijk is het maken van deze kerstballen hartstikke simpel, maar dit maakt het juist erg leuk! Je kunt dit samen doet met je (klein)kinderen op een regenachtige middag. Misschien hebben zij dit jaar wel een prachtige tekening gemaakt die je in de boom kan hangen als kerstboom versiering. 

 1. Als je de platte, houten kerstballen hebt gekocht of gemaakt en je de foto's hebt uitgezocht, kun je aan de slag. Begin met het verven van de ballen in de gewenste kleur. De foto's zullen straks het grootste gedeelte van de bal innemen, maar dit randje in kleur zal ervoor zorgen dat de ballen helemaal perfect zijn. 
 2. Als de ballen genoeg gedroogd zijn, kun je aan de slag met stap 2. Snijd de foto's op maat en plak de foto's op de ballen met de houtlijm. 
 3. Haal het touwtje of lintje door de opening van de kerstballen en je kunt deze aan de kerstboom hangen!

 Als je tijd over hebt, dan kun je deze kerstballen versturen in de vorm van kerstkaarten! Zo kunnen de ontvangers de 'kerstkaarten' gelijk in de boom hangen! Wij zijn benieuwd naar jouw creaties, dus deel deze vooral. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.