Kerst knutselen

Kerst is in zicht! Goodgardn.nl helpt jou graag een handje, een goed begin is het halve werk. Lees dit artikel voor inspiratie en tips om je huis te vullen met zelfgemaakte kerstversiering! De periode voor kerst kan somber zijn door de donkere dagen. Door te knutselen met papier wordt deze periode al een stuk gezelliger gemaakt. Het koopgedrag van consumenten stijgt flink, vooral de weken voor kerst. Mensen kopen kerstcadeautjes, gerechten en kerstversiering in overvloed. Kerst kan uitlopen tot erg hoge kosten. Daarom geven helpen we jou met een aantal kerst ideeën, zodat je zelf aan de slag kan, ookal heb je een laag budget. Ontwerp bijvoorbeeld je eigen kerstkaart, schrijf en knip wenskaarten voor aan de kerstboom of maak zelf een kerstkrans. Misschien heb je zelf wel creatieve zelfmaak ideetjes voor kerst.

Verzameling kerstkaarten

Ontwerp je eigen kerstkaart

Kerstkaarten worden steeds minder verstuurd en dat is  jammer. Een kaartje sturen tijdens kerst is een attent gebaar, het gaat immers om het idee dat 'je aan een ander denkt'. Kerstkaarten versturen en schrijven vergt tijd en moeite, maar toch blijft het een mooie traditie om in stand te houden. Zet je vrienden, familie, kennissen en collega's in het zonnetje en verras ze met een zelfgemaakte kerstkaart. Zet gezellige kerstmuziek, doe je kerstsokken alvast aan en voor je er erg in hebt heb jij een stapel kerstkaarten klaarliggen om te versturen! Knutselen is leuker met gezelschap. Vooral kinderen zijn dol op het maken van een kerstcreatie. Vraag aan je (klein)kinderen of buurtkinderen om jou te helpen, dat scheelt een hoop tijd en is ook erg gezellig.  Ben jij een echte knutselliefhebber? Dan heeft Goodgardn nog meer do-it-yourself tips. Zo kan je zelf een kerstkransHet is misschien vroeg, maar de voorbereidingen voor kerst kunnen niet snel genoeg beginnen. Er komt namelijk heel wat kijken bij het organiseren van een gezellige kerstavond. maken. Verzamel onderstaande materialen, zodat je zelf kerstkaarten kan maken.

 • Schaar
 • Verschilende kleuren lint naar keuze
 • Lijm
 • Glitterpennen
 • Glittertape
 • Papier

Met zeflgemaakte kaarten heb jij de volledige regie in handen. De papierdikte, het formaat, eventuele illustraties en extra toevoegingen van de kerstkaart worden afgestemd op jouw persoonlijke voorkeur. Tip: spreek met jezelf een tijd af wat je mag besteden per kaart, zodat je niet te lang bezig bent.

Vrouw met kerstkaart

Stappenplan voor zelfgemaakte kerstkaarten!

 1. Knip vier kaartjes uit A4-papier.
 2. Maak gebruik van de voor- en achterkant, zodat je papier bespaart.
 3. Tijd om de kaartjes te versieren! Maak gebruik van lint, glitters en/of stickers
 4. Probeer de kerstkaarten zo persoonlijk mogelijk te maken 
 5. Varieer in kleur, stijl en compositie. Op die manier ontvangt iedereen een unieke kerstkaart.
 6. Schrijf een mooie kerstgedachte op wat aansluit bij de ontvanger.
 7. Voeg eventueel extra elementen toe door bijvoorbeeld de kaart te omlijnen met glitters.

Veel plezier met het ontwerpen van je eigen kerstkaarten!

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.