Kerstkrans maken

Het is misschien vroeg, maar de voorbereidingen voor kerst kunnen niet snel genoeg beginnen. Er komt namelijk heel wat kijken bij het organiseren van een gezellige kerstavond. Het kopen van een kerstboom en versiering, de juiste recepten uitkiezen (geschikt voor zowel vegetariërs als vleeseters) en kerstcadeautjes kopen voor de hele familie zijn daar enkele voorbeelden van. Bijna iedere Nederlander besteedt veel geld aan kerst. Daarbij zijn er veel populaire kerstitems die snel uitverkocht zijn, zoals een kerstboom. Probeer goed na te denken voordat je onverhoopt allerlei producten koopt uit impulsiviteit of omdat het er gezellig uitziet, je kan ook gewoon zelf kerstkransen maken.

Kerstster met denneboomtakken

Bespaar kosten met kerst

Kosten besparen met kerst lijkt een lastige opgave, maar het is makkelijker dan je denkt. Begin allereerst met het opstellen van een lijstje. Hierin vermeld je welke producten je nodig hebt, de hoeveelheid en maak je een inschatting van kosten. Kijk daarna nog een keer naar je lijstje met een kritische blik. Zijn er items die je kan lenen van familieleden, kennissen of vrienden? Misschien heeft je tante wel kerstversiering over? Of heeft je buurman nog ergens een tafelkleed? Op deze manier krijg je meer overzicht in kosten en kan je je lijstje aanpassen. Ook hoeft de versiering van je huis niet veel te kosten. Je kan ook een middag gezellig kerstkransen maken met je (oppas)kind. als j. Naast zelfgemaakte versiering kan je op jen budget letten door niet te dure gerechten te maken. Gerechten worden vaak in te grote hoeveelheden gemaakt, waardoor er een hoop overblijft. Wees daarom realistisch in het aantal en de hoeveelheid ingrediënten wat je aanschaft. Een goede optie is om te kiezen voor gourmetten. Op die manier hoef jij niet uren in de keuken te staan, wat een hoop stress en tijd scheelt. Daarbij is gourmetten ook erg gezellig. Een andere optie is door de familie en vrienden vragen om zelf gerechten mee te nemen. 

Vier kerst op je eigen manier

Sommige mensen geven voorkeur aan een kerst zonder poespas, waarbij gezellig eten met vrienden en familie als prioriteit wordt gezien. Mocht je het groot willen aanpakken dan zijn er zat manieren om zelf versieringen in elkaar te zetten. Het hoeft dus niet teveel moeite te kosten of te duur te zijn. Een kerstkrans is een item wat je gemakkelijk zelf kan maken. Een kerstkrans is leuk op meerdere plekken in je huis. Gebruik je krans als deurkrans of plaatst er één op je eettafel of hang je kerstkrans aan een spiegel in je hal. Zo voelt iedereen zich direct welkom in jouw huis en kan het kerstfeest beginnen!

Kerstkrans aan de voordeur


Neem een kijkje op onze Do-It-YourselfVolg een cursus, workshop of steek zelf de handen uit de mouwen. Lees de tips op de do-it-yourself pagina, zodat jij je nooit hoeft te vervelen! pagina voor meer inspirerende creaties. Ga eerst langs goedkopere winkels, voordat je bij dure winkels, zoals de Bijenkorf uitkomt. Met een budget van twee euro ben je al snel voorzien van een krans van piepschuim en kerstballen kosten soms maar een paar cent. Naast zelf een kerstkrans maken kan je ook een kerststal in elkaar zetten. Oude Barbie's of Playmobiel transformeer je tot karakters in je kerststal. Een kerststal kan je maken van aluminium en plastic bekers. Als je echt fanatiek bent en goed bent in 'Do-it-yourself' klusjes kan je gebruik maken van kleine houten latjes. Dit vergt wel een goed oog voor detail. Succes bij het omtoveren van je huis tot een kerstpaleis! Zie hieronder een stappenplan voor het maken van een prachtige kerstkrans.

Stappenplan: kerstkrans maken

  1. Koop een krans van piepschuim, lijm, glitters, lintjes en veertig kerstballen 
  2. Zorg dat je lijm of een lijmpistool in huis hebt 
  3. Verzamel takjes uit je tuin 
  4. Lijm de kerstballen op de krans
  5. Gebruik lintjes en takken uit de tuin
  6. Spray met een lijmspray over de krans
  7. Strooi glitters over je krans
  8. Hang je kerstkrans op een plek naar voorkeur
  9. Veel plezier en een fijne feestdagen!

Mocht je geen zin hebben om zelf een kerstkrans te maken, dan kan je natuurlijk altijd een kant-en-klare kerstkrans met verlichting kopen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.