Terrarium planten

Je hebt het vast wel eens in onze categorie do-it-yourself voorbij zien komen; het creëren van een minnie urban jungle. Goodgardn heeft jou al een eindje onderweg geholpen, want er zijn meerdere blogs toegewijd aan het creëren van een ecosysteem in pot. Het is super leerzaam om erachter te komen hoe je een kleine urban jungle maakt. Maar welke planten zijn geschikt voor een leven in een glazen fles? Lees snel verder om inzicht te krijgen in terrarium plantjes en het onderhoud. Zelfs voor een persoon zonder groene vingers, is het onderhoud van een ecosysteem in pot zorgeloos. Je moet alleen wel de juiste plantjes aanschaffen.

Terrarium soorten 

Een terrarium kan variëren in vorm, maat en functie. Een ecosysteem in pot heeft natuurlijk een decoratieve functie. Het is een leuke verschijning, die momenteel een graag geziene gast is in vele huishoudens. Terrarium planten hebben weinig verzorging nodig en hebben dankzij hun zelfregulerende systeem. Daarbij zien planten in glas er modern en origineel uit. Zelfs voor de mensen die geen groene vingers hebben, maar hun interieur graag meer groen geven, door het gebruik van kamerplanten. Naast dit ecosysteem in pot, zijn er nog ontelbaar veel andere terrarium soorten. Terrariums worden ook wel gebruikt als woning voor reptielen. Door de glazen behuizing en een warm licht, voelen deze dieren zich volledig op hun gemak. Ook kan je een klein moestuintje onderhouden met een terrarium. Je kruiden in een bak met licht, zorgt namelijk voor een optimale groei van je plantjes. 

Terrarium plantjes in glazen fles

Planten in glas

Een klein ecosysteem bouwen in een glazen fles is geen moeilijke opgave en een leuke bezigheid. Het is echter essentieel om de juiste planten aan te schaffen. Vetplantjes zijn praktische planten en zeer geschikt om te plaatsen in een glazen pot. Goodgardn helpt jou graag door jou nuttige informatie te geven over de planten die gemakkelijk overleven in een glazen behuizing. Je kan er voor kiezen om een kant-en-klare terrarium te kopen gevuld met neppe plantjes, maar Goodgardn wilt jou natuurlijk motiveren met echte planten aan de slag te gaan. Het creëren van een mini ecosysteem is vrij eenvoudig. Daarbij hoef je deze plantjes bijna geen water te geven, want de luchtzuivering en plantenvoeding wordt door terrarium plantjes zelf gereguleerd. Het is wel slim om af en toe met een waterspray je plantjes nat te maken. Een paar keer per week sprayen met een waterspray is al voldoende. Een ecosysteem in pot ziet er bijzonder en modern uit. 

Ecosysteem plant

Vermijd het dubbel aanschaffen van plantjes, door planten te kopen die gemakkelijk overleven in glas. Daarom lichten wij graag toe, wat de meest betrouwbare plantjes zijn. Het slimste is om planten te kopen die weinig water nodig hebben.

Een aantal voorbeelden van planten in glas:

 • Vetplanten

 • Varens

 • Vleesetende plantjes

 • Fluweelplanten

Glazen pot met plantjes

Verzorgingstips

Let op: alhoewel deze planten normaal gesproken goed tegen zonlicht kunnen, zijn ze door de glazen omhulsel extra kwetsbaar. Glas versterkt het zonlicht, waardoor je planten makkelijk kunnen ‘verbranden’. Zet je kleine ecosysteem dus niet volop in de zon, dit zou zonde zijn van je zelfgemaakte creatie. Licht is voor elke tuin- of kamerplant essentieel om te groeien, maar zelfs voor de cactus kan een overmaat aan zonlicht een negatief effect hebben. Onder elk planttype vallen ontelbaar veel types. Mocht je bijvoorbeeld inzicht willen krijgen in vetplant-soorten? Lees dan de blog van Goodgardn die jou perspectief biedt over een vetplantMisschien heb je de tern ‘vetplantjes’ wel eens gehoord. Maar wat is nu eigenlijk een vetplant? Een vetplant staat ook bekend als succulent. Succulenten slaan het water op in hun bladeren, daarom zijn de bladeren van deze plant vrij stevig. type.

Populaire kleine plantjes

Onder de cactus- en vetplant families vallen veel andere plantjes. Wij geven jou graag advies in de meest populaire en graag geziene plantjes. Daarnaast creëer je een mooi geheel, wanneer je niet alleen gebruik maakt van plantjes, maar ook andere elementen toevoegt. Lees hieronder wat goed werkt in een ecosysteem.

 1. Bromelia’s

 2. Mossen

 3. Aglaonema hybrid

 4. Alocasia

 5. Begonia

 6. Venus vliegenval

 7. Adenia lindiensis

Dit is een top 7 van plantjes die geschikt zijn voor een leven in een glazen fles. Ze variëren van groene, tot bloeiende plantjes. Vul je kleine urban jungle aan met mos, steentjes en potgrond en voor je het weet heb jij een prachtige groene accessoire erbij voor in je interieur.  
 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.