Bloeiende kamerplant

Wat is een bijzondere kamerplant? Het is belangrijk om te zorgen voor genoeg afwisseling van je kamerplanten. De bladvorming, kleuren en lengte van je kamerplant hebben effect op iedere kamer van je huis. Veel mensen kiezen vaak voor groene kamerplanten, maar probeer ook in kleur te variëren. Vooral als je muren wit zijn, geven bloeiende/kleurrijke kamerplanten je interieur extra uitstraling. De orchidee is een goed voorbeeld van een bloeiende kamerplant, die vaak terug te zien is. Deze plant verschijnt meestal in roze, witte en paarse kleuren. Vanwege de prachtige bloemen en weinig bladeren, straalt de orchidee rust uit en heeft een Japanse uitstraling. Lees snel verder en ontdek welke kamerplanten geschikt zijn voor verschillende kamers van je huis. 

orchidee

Groene kamerplanten

Voordat we informatie en tips geven over kleurrijke kamerplanten, willen we jou eerst op de hoogte brengen van trendy groene kamerplanten. Goodgardn wilt jou natuurlijk zo breed mogelijk kennis geven over het plantenrijk. De meeste mensen hebben een overvolle agenda met werk- en sociale afspraken. Daarom is het handig om een makkelijke kamerplant aan te schaffen. Welke plant is dit? De sansevieria is een kamerplant die gemakkelijk te onderhouden is. Een interessant weetje: de bladeren van de sansevieria zien eruit als een tong en wordt daarom ook wel ‘de vrouwentong’ genoemd. Deze plant is een perfecte plant voor studenten, omdat hij maar één keer in de twee weken water nodig heeft. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, want deze plant overleefd gemakkelijk en vraagt weinig verzorging. 

Populaire slaapkamer plant

Het zal je misschien verbazen, maar sommige kamerplanten zijn functioneel. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van ‘luchtzuiverende kamerplanten’. Door de juiste kamerplanten te plaatsen in je slaapkamer, creëer jij een extra gezonde en rustgevende ruimte. Lees hieronder wat het effect is van slaapkamer planten:

 • Vermindert stress en hoofdpijn

 • Een betere luchtzuivering

 • Bevordert een gezond slaappatroon

 • Een fijne geur

 • Hersenfuncties worden gestimuleerd

Welke kamerplanten zijn het meest geschikt voor je slaapkamer? De eerste plant die wij willen toelichten is de aloe vera plant. Het is, net zoals de sansevieria, een plant die gemakkelijk te onderhouden is. De aloe vera geeft in de nacht, terwijl jij slaapt, zuurstof af. Ook de lavendel, jasmijn en de Engelse klimop zijn populaire slaapkamer planten. Vooral de aangename geur van deze planten werken rustgevend.

Badkamer plant

Welke planten zijn nu geschikt voor een vochtige ruimte, zoals de badkamer? Er zijn namelijk een hoop planten die niet bestemd zijn tegen deze nattigheid. De graslelie is een goed voorbeeld van een plant die je zonder zorgen in je badkamer kan plaatsen. Geef deze plant twee keer per week water en er is geen omkijken meer naar. Een andere interessante plant voor in je badkamer is de lepelplant, die naast een mooie verschijning ook functioneel is. Deze plant verwijderd giftige stoffen, waardoor je badkamer lekker fris blijft. Een plant die al eerder is genoemd en overleefd in de badkamer is de orchidee. Een kleurrijke plant die met gemak overleefd in je badkamer is de bromelia. 

cactus rood

Haal kleur in huis

Nu we hebben toegelicht welke planten geschikt zijn voor je slaap- en badkamer, geven wij jou graag inzicht in populaire bloeiende kamerplanten. Extra kleur in je huis, kan geen kwaad. Vooral niet als jij ervoor kiest vooral neutrale kleuren te gebruiken bij de inrichting van je huis. Daarom hebben wij hieronder een top 10 opgesteld met de populairste, kleurrijke kamerplanten. 

 1. Amaryllis

 2. Mexicaanse cactus

 3. Orchidee

 4. Kamersinaasappel

 5. Flamingoplant

 6. Kokerbromelia

 7. Tillandsia

 8. Azalea

 9. Vriesea

 10. Guzmania

Of je nu kiest voor verschillende kleuren of juist voor één kleurtoon kiest, door te combineren creëer jij een interieur waar veel mensen van dromen! Veel plezier met het kopen van kamerplanten waar je vrolijk van wordt. 

 

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.