Sporten in eigen tuin

Sinds de sportschool plots uit ons leven is gerukt afgelopen pandemie, zijn we gedwongen op zoek gegaan naar allerlei alternatieven om ruimte en vorm te geven aan ons gewenste en zo geadviseerde dagelijkse moment van beweging en ontspanning. En wat zijn we met zijn allen lekker aan de slag gegaan (mooi om te zien). De sportschool verplaatste zich in een mum van tijd naar jouw eigen woonplek. Eventuele lessen werden online gegeven en de gewenste materialen kon je ook gemakkelijk online bestellen. Mede door de lockdown werd ook de roep om gezonde, bewuste levensstijl met bijbehorende beweging steeds groter. Een gebalanceerd leven versterkt je immuunsysteem en houd je mentaal gezien sterk.

Wat tevens voordelig voor je mentale gezondheid is, is naar buiten gaan. Met je kop in de wind, natuur om je heen en vergezeld door de vogels zet je met elke stap die je zet een richting een evenwichtiger leven.
 

Kom in beweging

Van groot belang voor alle wat je doet of gaat doen is de motivatie die er achter ligt. De motivatie bepaalt je doorzettingsvermogen en herinnert je eraan waarom je het überhaupt zou doen. Zo werk je in  kleine stapjes toe aan je hogere doel. Motivatie voor sporten is persoonlijk. Het kan zijn dat je lekkerder in je vel wilt voelen, of deze fysieke beweging fijn vindt omdat het je mentaal sterker maakt. MIsschien was het laatste advies van de dokter om in beweging te komen. Zoek uit waar jouw motivatie ligt en maak haalbare dagelijkse doelstelling voor jezelf om niet te snel ontmoedigd te raken. Met een activity tracker hou jij gemakkelijk bij hoeveel je hebt bewogen en wat je vooruitgang is. Ontzettend leuk en motiverend om je resultaten te vergelijken met je vrienden. Maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen tempo.


 

Ga naar buiten

Je tuin is de perfecte locatie voor een workout. De open ruimte geeft je een rustgevend uitzicht en de frisse lucht dient als extra motivatie om er lekker tegenaan te gaan en zo ervoor te zorgen dat in mum van tijd die prikkelende kou als prettige verkoeling ervaart. En JUMP!

Welke soort workout je ook hebt gekozen, er is plek voor in de tuin. Misschien wil je vandaag aan je beenspieren werken en verwerk je sets van 50 squats in je routine. Vergeet niet dat het rekken van de spieren een onmisbaar onderdeel is van elke workout. Het gras is een zachte ondergrond voor je matje. Het leuke aan sporten in de tuin is dat je eigenlijk alles wat je om je heen ziet kan gebruiken als ondersteuning in je workout. Een tuinbank maak je je hulpmiddel voor die bench dip en een tuinstoel kan ervoor zorgen dat je met je squads, om me even grof uit te drukken, diep genoeg gaat. Denk creatief en bedenk maar eens wat je allemaal zou kunnen gebruiken voor gewichten!


 

Binnen is winnen

Zoals we weten is het weer in Nederland niet de meest aantrekkelijke factor van de algehele woonbeleving. Het regent vaak en ook de pittige koude wind kan demotiverend werken om je work out naar buiten te verplaatsen. Om toch je dagelijkse workout uit te kunnen voeren kun je een ruimte in je huis inrichten als mini sportzaaltje. Maar om toch het fijne uitzicht te behouden kun je ook denken aan een terrasoverkapping of een heerlijke tuinkamer. Hier kun je dan je fitnessapparaten in plaatsen. Jij zit gegarandeerd droog aan je sixpack te werken.

Hoe je ook van plan bent je beweging in je dagelijkse leven te integreren, doe iets waar je blij van wordt en wees er trots op; alles wat je doet is een investering in jezelf.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.