Drie investeringen die je tuin comfortabeler maken

Iedereen geniet van een goed verzorgde tuin. Of het nou midden winter is of hartje zomer de tuin straalt altijd wat uit. Mensen hechten ook veel waarde aan de verzorging en uitstraling van een tuin. Nu is het natuurlijk begrijpelijk dat niet iedereen altijd tijd of financiële middelen heeft om aan de tuin te werken. In deze blog zal je lezen over drie alternatieve investeringen die je tuin een stuk fijner kunnen maken.

De tuin strak houden

Het is funest voor een tuin dat deze goed bijgehouden wordt. Niet alleen het wateren van de planten maar ook het wieken van het onkruid en bergen van de bladeren is belangrijk. Zo kan je een prachtige voortuin hebben maar is die bedekt onder een laag herfstachtige bladeren die tevens ook nog sporen achterlaten. Dus wat moet je doen als je weinig tijd hebt en je liever nauwelijks tot geen financiële middelen wilt gebruiken? Indien je wel de financiële zekerheid hebt maar op dit moment het geld niet kan je ook geld lenen. Je hoeft namelijk niet perse je hypotheek te vergroten om een nieuwe tuin aan te leggen want je kan het ook als rente aftrekken net zoals een verbouwing.

Tuin sproeisysteem

Hitte in de tuin

Hoewel we in Nederland niet op de evenaar wonen kunnen we toch extreme hitte meemaken, kijk maar naar afgelopen zomer. Dit gaat vaak gepaard met enorme droogte die planten en gazonnen aantasten. Wat hier tegen gedaan kan worden is het aanleggen van een sproeisysteem. Het voordeel van een sproeisysteem is dat deze op maat kan worden ingesteld. Het water zal alleen op de plekken komen waar nodig. Daarnaast kan het systeem werkzaam blijven wanneer je op vakantie gaat. Een sproeisysteem is in vergelijking met handmatig sproeien een stuk zuiniger met het waterverbruik. Een sproeisysteem kost gemiddeld tussen de €100 en €500 euro. Koop een tuinsproeier hier!

Een veranda

Veranda’s zijn hot in Nederland. Steeds meer mensen willen in ieder seizoen van het jaar genieten van hun tuin. Een veranda is dus een investering die ervoor kan zorgen dat jij ook in de winter gewoon van je tuin kunt genieten. Tenminste wanneer je de veranda voorziet van terrasverwarming en wat gezellige kussens en dekens.

Veranda

Naast deze voordelen biedt een veranda ook nog een ander voordeel; een veranda heeft een energiebesparende werking. Wanneer je een veranda tegen je huis plaatst zorgt de veranda ervoor dat de warmte langer in je woning blijft hangen, hierdoor hoef je dus minder hard te stoken om het warm te houden.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.