Hoeveel gember per dag

Gember is tegenwoordig weer ongekend populair. Menig gemberliefhebber kweekt zijn eigen gember inmiddels in de moestuin. Er wordt altijd gezegd dat gember hartstikke gezond is, maar is dit ook echt zo? En zo ja, hoeveel gember per dag is dan de maximum? In dit artikel kom je erachter of gember gezond of ongezond is en wat dan precies de voor- of nadelen zijn.

 

Hoe gezond is gember eigenlijk?

Volgens de gezondheidsguru's is gember hartstikke gezond. Daardoor vind je gember tegenwoordig terug in eten, drinken, snacks, shakes en nog veel meer. Zoals je misschien wel heb gemerkt, is het schillen van een gemberwortel een lastig klusje. Daardoor zien we gember ook steeds meer in verwerkte vormen zoals: 

  • Gemberolie
  • Gemberpoeder
  • Gembersap
  • Verse gember
  • Gember capsules

De gezondste variant hiervan is natuurlijk de verse gember die je bij de supermarkt/groenteboer koopt of zelf uit de tuin haalt! Gember is een plant die geneest en door het gebruiken van verse gember krijg je het beste resultaat. Gember thee drinken of gewoon gember eten kan positieve effecten hebben op de gezondheid. Zo kan gember helpen bij menstruatieklachten, migraine en griep. Ook is uit onderzoek gebleken dat gember het hongergevoel kan stillen. Gember zorgt er namelijk voor dat er meer voedingsstoffen worden opgenomen. Hartstikke gezond dus die gember, maar is te veel gember schadelijk?

Is te veel gember ongezond?

Al het voedsel is ongezond als je hier teveel van eet, zo geldt dit ook voor gember. Als je iedere dag een heerlijke kop gemberthee zet is er niet zoveel aan de hand. Echter, als je het gevoel hebt dat je teveel gember eet op een dag, dan kun je toch maar beter oppassen. Te veel gember kan namelijk schadelijk zijn voor je maag en darmen. Per persoon verschilt het hoeveel gember per dag je het beste kan eten of drinken, wees dus voorzichtig! Het kan voorkomen dat je niet snel genoeg vocht kan produceren als je teveel gember eet of drinkt. Kijk dus goed uit met hoeveel gember je per dag eet of drinkt en voorkom deze gezondheidskwaaltjes. Haal het beste uit gember zonder dat je de nare gevolgen van teveel gember moet ervaren.

Hoeveel gember per dagHoeveel gember mag je per dag

Per dag is het raadzaam om ongeveer twee a drie koppen gemberthee te drinken. Als je gember eet, dan is het ongeveer 1 cm van de gember per maaltijd per dag. Het verschilt wel per persoon, dus kijk even goed aan hoeveel je aankan. Omdat het bloedverdunnend is en warmte verhogend, is het belangrijk om een goede inschatting te maken hoeveel gember je per dag kan eten. Hoeveel gember mag je per dag gebruiken, dat verschilt dus redelijk per persoon.

Afvallen met gember

Waar is gember goed voor? Naast dat het helpt bij menstruatiepijn en misselijkheid kan gember ook helpen met afvallen. Je kunt iedere dag een heerlijk gezonde kop gemberthee drinken en dit kan ervoor zorgen dat je minder snel trek krijgt in zoetigheden. Gember is per definitie zeker niet ongezond, alleen kan het ongezond worden als je teveel gember inneemt op een dag. Met de juiste dagelijkse behoefte gember kun je er juist voor zorgen dat gember helpt met het bereiken van jouw ideale gewicht. Hoeveel gember mag je per dag eten als je wil afvallen? Dat verschilt heel erg per persoon. De ene persoon is meer resistent tegen gember dan de ander.

Heb je vragen over hoeveel gember per dag gezond is? Of dat te veel gember schadelijk of ongezond is? Neem dan contact met ons op. Heb je zelf ervaring met hoeveel gember per dag gezond is? Laat het ons weten! Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.