Knoflook kweken

Koop je altijd knoflook in de winkel? Vanaf nu komt daar verandering in! Zelf knoflook kweken is hartstikke makkelijk en geeft ook nog eens voldoening. Stel je eens voor.. Er komen vrienden eten en je kunt zeggen dat de knoflook uit eigen tuin komt! Met de tips uit dit artikel kan het knoflook kweken bijna niet meer misgaan en heb je binnenkort knoflook uit de tuin!

 

Knoflook planten

Als je knoflook wil gaan planten moet je eerst met een paar dingen rekening houden. Je kunt namelijk niet zomaar een knoflook teentje uit de supermarkt planten, deze zijn vaak zo behandeld dat ze niet gaan uitlopen. Voor het juiste knoflook teentje ga je naar een biologische winkel of groentezaak in de buurt. Ook hiervan kun je niet alles gebruiken, maak de bol open en haal het grootste teentje eruit. Als je het grootste teentje gebruikt, heb je het meeste kans op succes. Een goed begin is het halve werk! Knoflook planten, wanneer doe je dat? Het beste kun je knoflook planten in het najaar. Zo hebben de bollen knoflook tijd zat om te groeien.

Manieren om knoflook te kweken

Er zijn verschillende manieren waarop jij zelf knoflook kunt kweken. Je kunt zelf beslissen welke het beste bij je past en deze manier doorvoeren. De manieren om thuis knoflook te kweken zijn:

  • Knoflook kweken in pot
  • Knoflook kweken in de tuin
  • Knoflook kweken binnen

Knoflook kweken in pot is gemakkelijk en je hebt maar weinig ruimte nodig. Je hebt alleen een goede bloempot nodig, wat potgrond, hydrokorrels en knoflooktenen van de biologische supermarkt. Je kunt gemakkelijk aan de slag gaan door de pot te vullen met hydrokorrels en daarna met potgrond. Vervolgens ga je de knoflook planten. Je steekt de knoflook met de punt omhoog vijf centimeter diep in de potgrond. Hierna is het afwachten!

Knoflook kweken in de tuin gaat op dezelfde manier als knoflook kweken in pot, alleen moet je iets meer afstand nemen tussen de teentjes. Iedere grondsoort is geschikt, als de grond maar genoeg water doorlaat. Houd tussen de geplante teentjes een afstand van ongeveer 30 centimeter aan. Zorg er ook voor dat er geen onkruid gaat groeien op de plek van de knoflook.

Heb je geen tuin of balkon? Dan kun je knoflook ook binnen kweken. Dit gaat op dezelfde manier als knoflook kweken in pot. Het is gemakkelijk en je hebt binnen no-time zelf knoflook gekweekt. Bekijk hier alle kweekbenodigdheden.

 

Knoflook kweken - Goodgardn.nl

Beste plek om knoflook te kweken

Als je binnen knoflook gaat kweken, dan is het belangrijk dat de pot met knoflook op een zonnig plekje in een goede bloempot of moestuinbakje neerzet. Zet de pot bijvoorbeeld achter een raam zodat je eigenlijk knoflook aan het kweken bent in een kas. Ook als je de knoflook buiten gaat kweken kun je deze het beste op een warm plekje in de zon neerzetten. De plek waar je de knoflook neerzet is erg van belang, want met te weinig zon is de kans klein dat de bollen gaan groeien. Zorg er dus altijd voor dat de knoflook op een plek in de zon staat, of je de knoflook nou buiten of binnen kweekt. Knoflook kweken is nog nooit zo makkelijk geweest. Binnenkort eet je geen knoflook meer uit de winkel, maar kweek je het zelf!

Succes met het zelf knoflook kweken!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.