Ananasplant verzorgen

Een ananasplant verzorgen: hoe doe je dat? De ananasplant of bromelia wordt steeds populairder in de Nederlandse huiskamer. Veel mensen zetten de plant in de slaapkamer als anti snurk plant. Het is een vrolijke, maar niet per se makkelijke plant en het is dus belangrijk om de ananasplant goed te verzorgen. Wij leggen je uit hoe het verzorgen van de ananasplant moet en ook hoe je een mini ananasplant moet verzorgen! En hoe moet je een ananasplant eigenlijk stekken? Ook dit leggen we uit. Wil je een ananasplant kopen? Vergelijk deze dan op Tuincentrum Overzicht.nl.

Bromelia verzorging - Goodgardn.nl

Ananasplant verzorgen: watergeven

Af en toe wat water in de bloempot gieten is niet genoeg om een ananasplant zo te verzorgen dat deze lang in leven blijft. De bromelia verzorging gaat een beetje anders in zijn werk dan de verzorging van andere planten. Je moet het water namelijk in het hart van de plant gieten, dus waar de ananas zit. Doe dit één keer per week. Daarnaast is het belangrijk dat de aarde altijd een beetje vochtig blijft. Als je dit weet is een ananasplant verzorgen al een stuk makkelijker! Water is ook een essentieel onderdeel als je een bromelia wilt stekken. Maar bromelia verzorging bestaat uit meer dan de bromelia water geven.

Genoeg warmte en licht voor de beste bromelia verzorging

Hoe verzorg je een ananasplant? Door te zorgen voor genoeg warmte en licht! Dit is heel erg belangrijk voor goede bromelia verzorging. Te veel hitte is namelijk niet goed bij het verzorgen van een ananasplant. Zet de Bromelia pineapple dus niet te dicht bij de verwarming. De bladeren zullen dan snel bruin kleuren. Op het warmste moment van de dag moet deze anti snurk plant worden beschermd tegen de zon. Zet de ananasplant dan op een beschutte plek. Bij een goede ananasplant verzorging is er een mooie balans tussen genoeg licht en niet te veel warmte. Een mini ananasplant verzorgen? Lees snel verder!

Mini ananasplant verzorgen

Een mini ananasplant verzorgen gaat een klein beetje anders dan een grote ananasplant verzorgen. Zorg er namelijk voor dat je niet te enthousiast wordt met het water geven. Een mini ananasplant mag je een stuk minder water geven dan een ananasplant, anders verzuipt de plant! De mini ananasplant kan zijn eigen gewicht wel houden, maar de grote ananasplant vaak niet. Deze moet je dus ondersteunen met stokjes.

Verzorgen ananasplant - Goodgardn.nl

Hoe moet je een ananasplant stekken?

Nu je alles weet over een ananasplant verzorgen, is het misschien ook handig om te leren hoe een ananasplant stekkenDe Ananasplant is een plant die steeds populairder wordt en vaker terug te zien is in huiskamers. Wil je jouw eigen ananasplant stekken of zelfs een ananasplant kweken? in zijn werk gaat. Als een bromelia is uitgebloeid, groeit deze namelijk niet nog een keer. Door te stekken kun je ieder jaar een ananasplant kweken. Dus vroeg jij je nou altijd al af hoe een ananasplant te kweken? Let dan even goed op:

  • Knip eerst de kroon van de ananasplant af met bijvoorbeeld een snoeischaartje. Het voelt een beetje slecht na alle moeite die je hebt gedaan om de ananasplant goed te verzorgen, maar vergeet niet wat je er voor terugkrijgt: een mooie nieuwe ananasplant! Doe dit zodra bromelia is uitgebloeid.
  • Laat de kroon nu een week indrogen.
  • Daarna moet je de onderkant van de kroon zo’n drie weken in het water laten staan, zodat er nieuwe wortels komen. Het verzorgen van de ananasplant begint gewoon alweer, want je moet het water om de twee dagen verversen.
  • Als de ananasplant wortels heeft, mag de kroon de grond in.
  • Een eetbare ananas stekken? Doe bovenstaande stappen dan met een ananas uit de supermarkt.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.