Avocadoplant kweken

Avocado’s zijn erg populair momenteel. Wil jij zelf een avocadoplant kweken? Lees verder en kom erachter welke stappen je moet ondernemen voordat jij een leuke avocadoplant in huis hebt. De avocadoplant is een plant die een grote boom kan worden, maar in Nederland zal de avocado plant niet groter worden dan een struik. De avocado plant komt oorspronkelijk uit Centraal-Amerika. In de zomer kan de avocadoplant buiten staan, maar in de winter moet deze toch echt naar binnen gehaald worden. Het leuke aan een avocado plant is dat je gemakkelijk zelf een avocado plant kweken kan.

 

Zelf een avocadoplant kweken

Een avocadoplant kweken is een kwestie van geduld en veel liefde geven aan de avocadopit. Het kost wat tijd om de avocadopit uit te laten komen, maar dan kun je wel zeggen dat je is gelukt om een avocadoplant te kweken! Je kunt gemakkelijk zelf een avocadoplant kweken uit de pit. Het enige wat je nodig hebt om zelf een avocadoplant te kweken is:

 • Avocado
 • Breed glas of moestuinpot
 • Zonlicht
 • Vier tandenstokers
 • Water

De stappen om een avocadoplant te kweken

Met deze tips heb je een avocadoplant groeien in je huiskamer:

 1. Haal de avocadopit uit de avocado en maak deze schoon. Zorg ervoor dat het vliesje van de pit af is en dat de avocado ruw is. Als het vliesje er nog op zit, kan er schimmel ontstaan op de pit en lukt het niet meer om de avocadoplant uit te laten komen.
 2. Steek de vier tandenstokers in de pit. De tandenstokers moeten ongeveer in het midden van de avocadopit zitten.
 3. Plaats de avocadopit in het glas of het moestuinpotje en zorg ervoor dat alleen de onderkant in het water hangt.
 4. Zet het glas met de pit erin op een zonnige plek bij het raam.
 5. Vul het water aan als de avocadopit niet meer halverwege in het water staat.
 6. Om de vijf dagen moet de avocadopit en het water schoon gemaakt worden.

Als je al deze stappen uitvoert moet er als het goed is een wortel groeien uit de avocadopit. Dit gebeurt meestal na 2-3 maanden. Hoe leuk is het als je na een paar maanden een avocadoplant kweekt uit een pit! Zelf een avocado plant kweken geeft natuurlijk meer voldoening dan een avocado plant kopen!

Advocado plant kweken - Goodgardn.nlAvocado plant verzorgen

Is het je gelukt om een avocadoplant te kweken? Dan moet je je langzaam aan gaan verdiepen in de verzorging van de avocadoplant. Iedere avocadoplant heeft zo zijn eigen uiterlijk en karakter. Het kan zo maar zijn dat je twee avocadoplanten naast elkaar hebt staan, maar dat deze niet zo op elkaar lijken. De verzorging van een avocadoplant is niet moeilijk. Heb je een avocadoplant gekweekt uit pit? Dan zit het moeilijkste gedeelte er al op. Het beste kun je vaker een beetje water geven, dan in één keer een heleboel. Een avocado plant snoeien kun je het beste doen om de bladeren die weinig zonlicht krijgen weg te halen. Deze nemen veel energie op die de andere bladeren beter kunnen gebruiken.

Liever een avocadoplant kopen dan kweken?

Vind je een avocado plant kweken teveel werk? Dan kun je natuurlijk altijd een avocado plant kopen. Een avocadoplant kweken kost veel tijd en moeite, terwijl een avocado plant kopen zo is gedaan. Ben je op zoek naar een leuk cadeau? Ook dan is een avocadoplant een goed idee. Zeker als degene die het cadeau ontvangt hartstikke gek is op avocado’s! Om een avocado plant te kopen ga je naar een tuincentra bij u in de buurt. Kies jij ervoor om een avocado plant te maken of ga je een avocadoplant kweken?

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.