Ananasplant stekken

De Ananasplant is een plant die steeds populairder wordt en vaker terug te zien is in huiskamers. De Ananasplant is ook bekend als de Bromelia. Deze plant wordt gekenmerkt door de vrij harde stekelige bladeren. Als je geluk heb, bloeit in het midden een kleine ananas een echte eyecatcher. De ananasplant is een relatief makkelijke plant en is goed te hergebruiken. Wil je jouw eigen ananasplant stekken of zelfs een ananasplant kweken? Na de bloeiperiode kun je de ananasplant stekken voor een tweede ronde. In dit artikel lees je praktische tips. 

Ananasplant kweken - Goodgardn.nl

Ananasplant stekken in 4 stappen

Een ananasplant stekken is een leuk karwei. Als een Bromelia of ananasplant namelijk is uitgbloeid, zal deze niet nog eens bloeien. Wil je nou dat jouw ananasplant of Bromelia nog een keer gaat bloeien, dan zul je de Bromelia moeten stekken. Een Bromelia stekken doet misschien een beetje pijn na alle moeite die je hebt gedaan, maar een ananasplant vermeerderen is het dubbel en dwars waard. Je krijgt er namelijk een nieuwe Bromelia pineapple plant voor terug! Als je een ananasplant gaat stekken, onderneem je de volgende stappen:

 1. Zodra de ananasplant uitgebloeid is, kun je de kroon hiervan af snijden.
 2. Als je de Bromelia vermeerderen wil, is het van belang dat je de kroon een week laat drogen.
 3. Zorg ervoor dat de onderkant van de kroon in een glas water staat met tandenstokers erin. Ververs om de twee dagen het water en laat dit zo ongeveer drie weken staan.
 4. Als de ananasplant weer wortels krijgt, kun je deze weer in de grond plaatsen.
   

Ananasplant verzorging

Of je nou een ananasplant stekken of een ananasplant kweken wil, je zult de ananasplant altijd moeten verzorgenEen ananasplant verzorgen: hoe doe je dat? De ananasplant of bromelia wordt steeds populairder in de Nederlandse huiskamer. Veel mensen zetten de plant in de slaapkamer als anti snurk plant.. Het is belangrijk dat het water wat je de Bromelia geeft, in het hart van de plant gegeven wordt. Ook zul je ervoor moeten zorgen dat de aarde waarin de ananasplant staat, altijd lichtelijk vochtig moet zijn. Ook is het belangrijk dat een ananasplant genoeg warmte en licht op kan nemen. Hier kun je voor zorgen door de Bromelia op een warme en zonnige plek te plaatsen. Je moet wel opletten dat de ananasplant niet te dicht bij de verwarming kan staan. Bij teveel licht of teveel hitte kunnen de bladeren van de ananasplant bruin gaan kleuren. Heb je katten in huis die de planten opeten? Dan is de ananasplant een goede plant om in huis te hebben. Een ananasplant is voor katten niet giftig. Zo hoef je niet meer bang te zijn dat de katten een gifitige plant gaan opeten en kun je de katten met een gerust hart alleen thuis laten. Wist je trouwens dat de Ananasplant plant helpt tegen snurken?

Zelf een ananasplant kweken 

Wil je een ananasplant zelf kweken? Volg onderstaande tips en kweek je eigen Ananasplant of Bromelia!

 1. Koop een ananas bij jou in de buurt. 
 2. Draai de kroon gemakkelijk van de ananas af. Lukt dit niet? Snijdt dan de kroon van de ananas af met een mesje.
 3. Begin met een ananasplant kweken door het vruchtvlees van de kroon te verwijderen.
 4. Verwijder de bladeren aan de onderkant van de kroon tot ongeveer 3 centimeter hoog.
 5. Vul een glas of vaas met water
 6. Steek vier tandenstokers in de kroon en leg de kroon in het glas of in de vaas. De onderkant van de kroon moet in het water liggen, maar de bovenkant niet.
 7. Plaats de glas of de vaas op een zonnige plek waar jouw ananasplant genoeg ruimte heeft om te groeien.
 8. Nu hoef je alleen nog maar te wachten tot de wortels gaan groeien, zo makkelijk is het dus om een ananasplant zelf te kweken!

Uiteraard kun je natuurlijk ook een ananasplant kopen en deze vervolgens stekken. Wil je meer informatie over een ananasplant vermeerderen, ananasplant verzorging of hoe je een ananasplant kweken kunt? Vraag dan meer informatie bij een tuincentrum bij jou in de buurt. Kijk ook altijd goed naar de bijgeleverde plantinformatie bij aankoop van een ananasplant, hierin staat vaak precies hoe de plant verzorgd moet worden. Succes met het stekken of kweken van jouw eigen ananasplant!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.