Zo voorkom je dat je tuin eraan gaat door de kou deze winter!

De winter staat alweer op de planning en dat betekent dat het tijd is om snel je tuin voor te bereiden. Als je dit niet doet, dan staat er een zure verassing op je te wachten in de lente. Je kunt dan scherven gaan rapen, stukken stucwerk weggooien en je dode planten uit de grond trekken. Dat wil je natuurlijk niet, want het kost een hoop moeite en geld! Tijd dus om je tuin direct winterklaar te maken, zodat je hier in de lente de vruchten van kunt plukken.

Voorkom kapot stucwerk

Heb je wel eens meegemaakt dat na een vorstperiode het stucwerk zo van de muur afbladdert? Of dat het na een lichte aanraking uit elkaar spat? Ontzettend vervelend, want je kunt dit niet heel gemakkelijk zelf repareren. Toch komt het best wel vaak voor dat stucwerk scheurt of barsten vertoont, doordat het materiaal waar het op geplaatst is uitzet. Daarom kun je het stucwerk het beste door een professional laten aanbrengen, die met een speciaal stucwerk voor buitenmuren aan de slag gaat. Een paar stucadoor vakmannen doen het waarschijnlijk een stuk sneller dan jij en weten ook precies in welke weersomstandigheden ze het stucwerk het beste kunnen aanbrengen.

Haal je plantenpotten naar binnen

Het is je vast wel eens overkomen dat je plantenpotten kapotgevroren zijn. Ineens liggen er allemaal scherven in de tuin of breekt een pot spontaan wanneer je deze oppakt. Aardewerk plantenpotten kunnen niet heel goed tegen lage temperaturen, dus deze kun je het beste opbergen. Je kunt er ook voor zorgen dat er geen water in kan lopen door ze ondersteboven te plaatsen, maar deze techniek is niet 100% effectief.

Bedek je planten

Als je winterharde planten hebt dan zit je helemaal goed en hoef je waarschijnlijk hier weinig mee te doen. Is dit niet het geval, dan moet je even aan de slag. Zo kun je grote planten in een pot het beste even naar binnen halen tijdens een vorstperiode. Kleine boompjes kun je het beste in de garage of schuur zetten, waar de temperatuur niet onder nul komt. Planten in de grond zullen minder snel kapotvriezen, omdat de aarde in de grond niet snel bevriest. Wel kun je de planten zelf wat afdekken en de grond met wat bladeren bestrooien. Zo bescherm je de boel het beste.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.