De groene badkamer

Varens houden van een hoge luchtvochtigheid en zijn makkelijk te onderhouden. Perfect voor in de badkamer.  Er zijn meer planten die goed gedijen in een vochtige ruimte. Wat wel nodig is daglicht. Zonder licht zijn alleen kunstplanten mogelijk. Elk leven heeft immers licht nodig.

Planten

Andere planten zijn de lepelplant, kwartjesplant en de orchidee en natuurlijk de vrouwentong. De sanseveria filtert de lucht in de badkamer en zorgt voor een goede luchtvochtigheid. Aloë vera is een sterke plant en kan door zijn vlezige bladeren langere tijd zonder water. Het sap van de Aloë vera heeft een helende werking en wordt vaak gebruikt voor cosmetische en medicinale middelen.

Groen

Planten in de badkamer betekent ook een ‘groene’ badkamer. Nee, geen groene tegels of sanitair, maar energiebesparende oplossingen. Badkamers zijn energieslurpers vanwege het warme water dat gebruikt wordt. Vijftien procent van alle CO2-uitstoot in huis is voor het verwarmen van water. Van dat warme water komt gemiddeld 80 procent uit de douchekop. Er bestaat een apparaat dat die warmte deels terugwint, toepasselijk genaamd de ‘douche-warmteterugwinning’.

Douche

Een eenvoudiger wijze om water te besparen is een waterbesparende douchekop. Het scheelt ongeveer een kwart in het verbruik. Zuinig douchen betekent zeven liter water per minuut. Vijf minuten moet voldoende te zijn voor een dagelijkse douchebeurt.

Cabine

De keuze van het soort douche levert geen significante besparing op. Een inloopdouche of douchecabine heeft meer te maken met voorkeur. Een inloopdouche werkt ruimtelijker en is voor de afmeting flexibeler als een cabine. Een douchecabine houdt de warmte vast in de kleine ruimte. Een douchecabine kopen betekent een droge badkamer waarbij de warmte in de cabine blijft ook na het douchen. Er zijn ook douchecabines zonder douchebak. Hierdoor is er geen sprake van een verhoogde drempel.

Een groene badkamer betekent vooral duurzaam zijn. Energie besparen   heeft een positieve invloed op het milieu. Dat geldt voor het douchen, maar ook voor het toilet. Met het gebruik van de ‘kleine knop’ wordt drie liter per spoelbeurt bespaard.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.