5 tips bij het kopen van een tuinhuis

Een tuinhuis kan echt iets toevoegen aan je tuin! Met een tuinhuis geniet je namelijk niet alleen zomers van de tuin, maar ook tijdens de lente en herfst. Wanneer het buiten nog net iets te koud is, neem je plaats in het tuinhuis. De perfecte plek om je kort terug te trekken na een lange dag op je werk. In dit artikel zetten we vijf tips voor je op een rijtje, die het makkelijker maken om tot een weloverwogen keuze te komen. Bij de aanschaf van een tuinhuis moet met verschillende zaken rekening worden gehouden.

Luxe tuinhuis

Tip 1: kijk naar het formaat van een tuinhuis

Mooie tuinhuizen kunnen soms behoorlijk groot zijn! Je wilt echter voorkomen dat het tuinhuis te nadrukkelijk in de tuin aanwezig is. Dit kan een tuin minder sfeervol laten en er daarbij voor zorgen dat er onvoldoende ruimte over is voor een terras, een veranda of verschillende borders met planten. Mocht je toch voor een relatief groot tuinhuis kiezen, dan kun je hier aan de zijkant groen tegenaan laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan klimop! Zo valt het tuinhuis mooi weg bij de rest van het groen in de tuin.

Tip 2: kies tussen een model met of zonder overkapping

Van invloed op het formaat van een tuinhuis is een eventuele overkapping. Het is niet ongebruikelijk dat woningbezitters voor een overkapping tegen hun tuinhuis kiezen. De overkapping biedt het voordeel dat men ook tijdens een zomers buitje buiten kan blijven zitten. Daarbij biedt het beschutting tegen de wind op een zomeravond. Het kan erg leuk zijn om de vuurkorf bij de overkapping te zetten ’s avonds.

Tip 3: let op de houtdikte van het materiaal

De meeste tuinhuizen worden van hout gemaakt. Al zijn er ook modellen, die gemaakt zijn van andere materialen. Bij een houten tuinhuis is het verstandig om te kijken naar de dikte van het hout. Des te dikker het hout immers is, des te warmer zal het binnen het tuinhuis zijn. Je kunt het tuinhuis combineren met een elektrische kachel. Zo is het hier heerlijk vertoeven, wanneer het buiten nog wat koud is.

Tip 4: neem een kleur die past bij je tuin

We benoemden al dat de meeste tuinhuizen van hout gemaakt zijn. Dit betekent echter niet, dat tuinhuizen altijd de kleur van hout hebben. Je kunt ervoor kiezen om het tuinhuis uit te laten voeren in een afwijkende kleur. Dit kan interessant zijn, wanneer de schutting rond het tuinhuis ook een andere kleur heeft. Het is belangrijk dat het contract in kleuren niet te groot wordt. Dit zou je tuin al snel rommelig kunnen maken. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om het tuinhuis op een later moment zelf te verven.

Tip 5: overweeg een tuinhuis met veel ramen

Vaak heeft een houten tuinhuis een of twee grote ramen. Dit is vaak ook het beeld van consumenten bij een tuinhuis hebben. Er is tegenwoordig echter veel meer mogelijk! Overweeg bijvoorbeeld ook eens een tuinhuis met vrijwel alleen ramen, gemaakt in een aluminium constructie. Het voordeel hiervan is dat het tuinhuis minder onderhoud nodig heeft. Het materiaal hoeft immers niet eens per zoveel jaar opnieuw van lak of beits voorzien te worden. Andersom kost het bij een tuinhuis met veel glas meer tijd om deze schoon te maken.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.