Wanneer moet je aluminium tuinstoelen kiezen?

Wie van plan is om mooie tuinstoelen aan te schaffen, kan kiezen uit oneindig veel stijlen en modellen. De keuze is op dit gebied is enorm. Een belangrijk aandachtspunt is ook de materiaalsoort. Zo kun je gaan voor kunststof tuinstoelen, houten stoelen, voor aluminium tuinstoelen of voor stalen tuinstoelen. Met name de laatste twee uitvoeringen, stalen en aluminium tuinstoelen, zijn populair. Wanneer kies je voor houten, kunststof, aluminium of juist stalen tuinstoelen? Wat zijn de voordelen en nadelen?

Tuinstoelen van hout

Een groot pluspunt van een houten tuinstoel is de natuurlijke uitstraling. Hout past daarbij in elke tuin die je je maar kunt voorstellen en gaat daarin vloeiend op. Vooral teakhout, dat in de loop van de tijd fraai grijs bijkleurt, is mooi als basis voor een tuinset met tuinstoelen. Hout voelt lekker warm en gezellig aan. Nadelig aan hout is wel dat dit materiaal het nodige onderhoud vereist, anders kan er houtrot optreden. 

Kunststof tuinstoelen

Tuinmeubilair van kunststof is ideaal omdat het enorm gevarieerd is. Alle kleuren en modellen zijn mogelijk. Verder is kunststof lekker licht en kun je de meubels snel en gemakkelijk verplaatsen. De duurzaamheid, kunststof gaat enorm lang mee, is ook een voordeel. Een minpunt van kunststof tuinmeubels is daarentegen dat veel modellen niet echt een natuurlijke uitstraling hebben en dat er zoveel keuze is, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zie hieronder enkele voorbeelden van kunststof tuinstoelen.

 

Aluminium Tuinstoelen

Aluminium als basismateriaal

Aluminium tuinstoelen hebben een hele reeks voordelen vergeleken met andere materiaalsoorten. Zo is ween aluminium tuinset erg sterk en weerbestendig. Aluminium vormt uit zichzelf een soort beschermlaag, een oxidelaag die zich vormt op de kunststof en lak, die de meubels en stoelen voor in de tuin beschermd tegen vocht, vorst en warmte. Tegelijk is aluminium een lichtgewicht qua materiaal en kun je deze meubels gemakkelijk verplaatsen. Wie kiest voor aluminium kiest voor tuinmeubilair met een lange levensduur, die verkrijgbaar is in uiteenlopende modellen, kleuren en maten. Verder is een interessant pluspunt van aluminium sets dat ze relatief voordelig zijn vergeleken met bijvoorbeeld hout of kunststof. Aluminium is goed schoon te houden. Minpunt is wel dat aluminium heet kan worden als de zon er een tijdlang fel op schijnt. 

Stalen tuinstoelen

Tuinstoelen en -tafels van aluminium zijn robuuster dan aluminium materialen. Kies je voor staal, houdt er dan rekening mee dat als het geen rvs betreft, er een beschermlaag op het staal is aangebracht. Deze beschermlaag mag niet beschadigen om roest te voorkomen. Een nadeel van staal ten opzichte van aluminium is het gewicht: staal is relatief zwaar.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.