Zo maak je van je tuin een tweede huiskamer

In de zomer zou je het liefst de woonkamer naar buiten verplaatsen om optimaal te genieten van de mooie zomerse maanden. Gelukkig kan dat ook erg makkelijk. Door onder andere het binnenhalen van de juiste meubels zorg je ervoor dat jouw tuin echt een tweede huiskamer kan worden. Daarnaast kun je hier ook nog vertoeven tijdens de koudere maanden. Door een mooie overkapping en een heater is deze tweede woonkamer altijd te betreden. We delen hieronder nog wat andere tips voor het creëren van een tweede huiskamer in de tuin.

De juiste meubels

Comfort is een van de belangrijkste factoren binnen een huiskamer. Je moet er lekker kunnen liggen en zitten om tot rust te komen. De keuze voor de juiste meubels zijn hier dus erg belangrijk in. Zo kun je gaan voor een comfortabele loungeset, hangstoel, maar ook een mooie hangmat. Hoe meer comfort, hoe meer ontspanning en hoe meer jij hier kan ontspannen in je vrije tijd.

Zo maak je van je tuin een tweede huiskamer

Mogelijkheid om te eten en drinken

Naast dat je in de tuin wil kunnen ontspannen na een drukke dag, wil je er ook heerlijk met elkaar kunnen eten. Hoe heerlijk is het om de zon zien onder te gaan onder het genot van een heerlijk diner met vrienden en familie. En, daarbij komt natuurlijk ook de barbecue kijken. Het is daarom goed om naast een mooie loungeset ook een mooie grote tafel te hebben. Maar, ook bijpassende salontafels om de lekkerste zomerse drankjes op te zetten. Zo zal je heel de zomer buiten kunnen spenderen.

Hoekjes maken

In een woonkamer zijn er vaak verschillende hoekjes te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een leeshoek of een hoek met veel kunst. Deze hoekjes kan je ook in de tuin verwerken om dat gevoel van een woonkamer geheel over te brengen. Denk na over beschutting en de plaats van waar de zon terecht komt. Zo weet jij in welk hoekje jij in de ochtend je kopje koffie op mag drinken en waar jij in de avond de laatste zonnestraal meepakt onder het genot van een wijntje.

Alleen nog wat leuke lampjes, een beeldscherm en slingers om een heerlijke sfeervolle woonkamer in je tuin te hebben. Op naar een heerlijke zomer waar zoveel mogelijk wordt genoten van de buitenlucht.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.