Wat zijn duurzame en milieuvriendelijke materialen en producten

Het kan een uitdaging zijn om artikelen te vinden die precies passen bij uw behoeften en bovendien milieuvriendelijk zijn. Het is echter eenvoudiger dan u misschien dacht om uw plasticgebruik te verminderen en duurzame producten te kopen. In dit artikel vindt u enkele details over milieuvriendelijke artikelen en de redenen waarom ze als duurzaam worden beschouwd.

Bamboe

Uit bamboe vervaardigde voorwerpen kunnen van alles zijn, van opslagcontainers zoals dozen en manden tot iets eenvoudigs als toiletpapier. Bamboe is een favoriet materiaal voor het maken van groene producten. Het is zeer sterk, kan worden gerecycled en verwijdert kooldioxide uit de atmosfeer. Door zijn dichte samenstelling is het beschermd tegen houtworm, rot en vocht. Bamboe is een veel voordeliger materiaal voor bijvoorbeeld toiletpapier dan gewone boompulp of gerecycleerd papier. Het is een grassoort die tot een meter per dag kan groeien en in ongeveer twaalf maanden klaar is voor de oogst, veel sneller dan andere bomen. Dus koop vanaf nu bamboe wc papier

Bamboe wc papier

Hout

Duurzaam hout wordt steeds gewilder, maar wat maakt het duurzaam? Duurzaam hout is afkomstig uit bossen die zodanig worden beheerd dat hun ecologische rol als leefruimte voor planten en dieren behouden blijft. Bovendien wordt rekening gehouden met de belangen en rechten van de arbeiders.

Gerecycled kunststof

Het terugwinnen van plastic voor recyclingdoeleinden maximaliseert het gebruik van grondstoffen en minimaliseert de noodzaak om nieuwe te verkrijgen. Bovendien vereist de productie van recycleerbare producten 88% minder energie, waardoor opslagunits van gerecycleerde kunststof een uitstekende optie zijn voor wie het milieu belangrijk vindt.

Jute

Jutevezel wordt op grote schaal gebruikt in de textielindustrie, na katoen; voor de teelt ervan zijn minder meststoffen en pesticiden nodig. Door zijn koolstofneutraliteit en biologische afbreekbaarheid zijn producten van jute milieuvriendelijk. Bovendien kunnen jutemanden worden bewaard in verschillende delen van het huis, zoals de gang voor brieven, sleutels en herbruikbare tassen, de badkamer voor gastendoekjes en de kast voor seizoensgebonden kleding.

Goed voor onze planeet

Hopelijk ben je iets meer te weten gekomen over de verschillende duurzame materialen die gebruikt worden en waar het voor gebruikt kan worden zoals bamboe toiletpapier.

Duurzame producten zijn goed voor onze wereld omdat ze worden gemaakt zonder het milieu te schaden. Bovendien hebben deze producten een langere levensduur en kunnen ze worden gerecycled en hergebruikt, waardoor de planeet minder wordt belast. Een mooi voorbeeld is Bamboi! Zeker even een kijkje nemen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.