Zo maak je jouw tuinkussens waterdicht!

Belang van waterdichte kussens op tuinbankjes

Een tuinbank is niet compleet zonder comfortabele en stijlvolle kussens. Zodat je heerlijk relaxed in de tuin kan zitten en optimaal kunt genieten van de zon, de bloemenpracht in de tuin en van elkaar. Maar het is wel belangrijk dat de tuinkussens die je voor jouw tuinbank gebruikt, waterdicht zijn. Valt er een incidentele regenbui die je niet had zien aankomen? Dan voorkom je met goed gedichte tuinkussens dat de bankkussens doordrenkt raken en uiteindelijk gaan schimmelen.

Waterdichte kussens

Veel mensen vergeten hun tuinkussens waterdicht te maken

Ondanks dat veel mensen met tuinkussens zich het belang van waterdichte kussens realiseren, wordt het waterdicht maken van het kussenmateriaal vaak vergeten. Het is ook iets waar je niet meteen aan denkt bij het kopen van een tuinbankje met toebehoren. Controleer bij aankoop van jouw bank voor in de tuin of de eventueel bijgeleverde kussens waterdicht zijn. Is dat niet het geval, dan is het echt aan te raden om dit zelf te doen. Maar hoe maak je tuinkussens op een handige en voordelige manier waterdicht?

Gebruik een waterafstotend middel voor de kussens

Tegenwoordig zijn er diverse waterafstotende middelen in omloop, vaak vervat in busjes met spray, die je kunt gebruiken om stoffen waterdicht mee te maken. Naast het feit dat je met zo'n waterafstotende spray voorkomt dat er nattigheid in de kussens kan trekken en er schimmel kan ontstaan, heeft deze spray nog meer voordelen. Zo heeft kussenspray ook een vuil-afstotende werking. De kussens blijven een stuk schoner als ze gesprayd zijn. Verder beschermen moderne sprays de kussens tegen uv-straling. Door ze in te spuiten, verkleuren de kussens een stuk minder snel en blijven ze dus veel langer in een goede staat dan zonder spray. En verder kun je kussens die geïmpregneerd zijn met een waterafstotend middel gemakkelijker schoonmaken. Je ziet dus dat het sprayen van kussens naast het voorkomen van intrekkende vocht, nog veel meer voordelen heeft voor de gebruiker!

Wanneer is een waterafstotend middel nodig?

Maar hoe weet je nu of er een waterafstotende spray nodig is voor jouw tuinkussens? Het antwoord is simpel: laat een paar druppels water op het stof vallen. Blijven ze liggen en rollen ze van het kussens af? Dan is jouw kussen al geïmpregneerd. Trekken de druppeltjes meteen het kussen in, dan hebben ze nog een laag spray nodig om voldoende vochtbestendig gemaakt te worden.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.