Zo maak je je tuin extra speciaal!

We zoeken steeds vaker de natuur op en proberen ook onze tuin steeds groener aan te kleden. We halen de stenen eruit en plaatsen bloemen en planten, wat niet alleen goed is voor ons humeur, maar ook voor het voortbestaan van insecten en vogels!

Hoe duurzamer, hoe beter

Voor veel mensen is de tuin niet alleen een plek waar je in de zon gaat zitten met een boek, maar dient het voor nog veel meer. We gaan tegenwoordig massaal de tuin in om te tuinieren, plaatsen groenteplanten en fruitbomen, laten klimplanten vrij langs de schutting groeien in plaats van ze weg te snoeien. In elk tuincentra en zelfs supermarkten vind je bloemenmengsels voor bijen en vlinders. Een tuin die minimaal voor de helft uit planten bestaat kan eigenlijk niet meer. Maar hoe zorg je ervoor dat de tuin toch nog een speciaal gevoel heeft, met al die planten die de ruimte overnemen? Met deze tips lukt dat!

Tips voor een speelse en natuurlijke tuin

  • Wissel stukjes plantenborder af met stapstenen of zelfs een kleine vijver.
  • Ga voor grote stenen in een kleine tuin, dit laat de tuin groter ogen.
  • Combineer vaste winterharde planten met een- of tweejarigen. De winterharde planten hoeven alleen een snoeibeurt in het voorjaar en voor de eenjarigen kun je elk jaar een andere soort kiezen, dan blijft de tuin verrassend.
  • Maak een knusse zithoek met een compostbank. Dit zorgt niet alleen voor minder afval, maar het bespaart ook ruimte. Ook is het een heerlijke plek voor insecten, waar vogels weer van kunnen genieten. Bovendien kun je de tuin weer voeden met de compost uit de bank.

Tuinverlichting

Besteed zorg aan de verlichting

Duurzame buitenverlichting is er voor elke tuinstijl, ook als je van een klassieke tuin houdt. Wandlampen in de vorm van authentieke lantaarns die werken op LED-verlichting kunnen niet ontbreken. Buitenverlichting op een bewegingssensor zorgt ervoor dat het licht alleen brandt als het nodig is. Voor de modernere tuin is er buitenverlichting in de vorm van grondspots, die je goed kunt verbergen in de tegels langs het gras. Of neem staande buitenlampen die zorgen voor een strakke uitstraling.

Investeer in goede tuinmeubelen

Door je budget voor tuinmeubelen wat ruimer te maken, kun je tuinmeubelen van goede kwaliteit kiezen, waar je lang mee kan doen en waar je urenlang op kunt zitten. Op deze manier heb je ook meer keuze en kun je een tuinmeubelset kiezen die goed in de tuin past. Bovendien springt je meubelset dan direct in het oog!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.