Een moderne tuin

Goodgardn.nl geeft jou informatie over de meest actuele groene trends en tips. Weet jij hoe een moderne tuin anno 2020 eruit ziet? Tegenwoordig kan je ontzettend veel informatie vinden als je het internet afstruint. Daarom is het soms lastig om de juiste tips te vinden. Door de temperatuurstijging op Aarde blijven mensen langer buiten. Daarom is het slim om inzicht te krijgen in de tuintrends van 2020. Zodat jij aan de slag kan met potgrond, zaden, snoeien en de inrichting van tuinmeubels. Doe inspiratie op creëer je eigen groene paradijs. 

Tuintrend 1: rust en ruimte

Het leven van de meeste mensen is erg druk. Door de dagelijkse sleur van boodschappen doen, tandartsafspraken, werk verplichtingen en sociale bezigheden blijft er weinig tijd voor jezelf over. Op het moment dat je thuiskomt is het uiterst belangrijk om volledig tot rust te komen. Onze groene vrienden zijn echte sfeermakers en brengen meer rust. Ga daarom op zoek naar de tuinplanten die passen bij je eigen stijl. Tover je tuin om tot een ultieme plek om te relaxen. Denk aan overkappingen een groeiende klimop, vrolijke kussentjes en verlichting boven je eettafel. Qua ontwerp is het werken met natuurgetrouwe materialen erg in aantrek aankomend jaar. Denk aan houten tuinmeubels, het gebruik van bamboe of een stenen bijzettafeltje. 

Tuinmeubels natuurgetrouw

Tuintrend 2: De Urban Jungle 

De Urban Jungle tuintrend is een origineel concept, waar niet iedereen voorstander van is. Deze trend omschrijft zich het beste als grove materialen mixen met wilde bloemen. Het is een concept, waarbij je out-of-the box moet denken. Denk aan een vloer van cement met roestige vazen. De uitstraling van de Urban Jungle ziet eruit alsof je op straat door de stad loopt, maar bezit ook veel wilde begroeiing. Als je een kleine tuin bezit, is het slim om van te voren een schets te maken van je tuin oppervlakte en hoe je die wilt inrichten. De Urban Jungle is het combineren van ruige/grove materialen en texturen met wilde bloemen. Eigenlijk lijkt je tuin een beetje op een industriegebied en heeft het karakter van een kunstzinnige broedplaats. Je kan veel kanten op met deze trend. 

Tuintrend 3: Voortuin ontwerp

Vergeet de voortuin niet! Er zijn veel voortuinen wel wat aandacht kunnen krijgen. Of je nu een kleine voortuin bezit of een groter formaat heeft, er zijn talloze mogelijkheden, om ervoor te zorgen dat zowel je voortuin als achtertuin een aanwinst wordt van je woning. Probeer een tuin te beschouwen als een verlengstuk van je woning. Je hoeft maar een klein beetje moeite te doen, om ervoor te zorgen dat je voortuin er net zo mooi uit ziet als je achtertuin. Één van de tuintrends in 2020 is het combineren van verschillende materialen en het mixen van stijlen. 

Man voor overkapping

Goedkope tuin ideeën 

Je hoeft niet gelijk een fortuin uit te geven, om je tijd opnieuw in te richten. Geef pannen en potten een nieuw leven door ze te gebruiken als bloempotten. Door producten her te gebruiken, zoals blikken, glazen potten waar eten in zat als potten en vazen. Een voorwerp wat vaker terug te zien is in de tuin, zijn houten kratten die opgestapeld worden en als loungebank worden gebruikt. Ook worden houten kratten gebruikt tafel en zelfs als verticaal kruidentuintje. Iedereen is bewust van de klimaatproblemen op Aarde. Daarom geeft Goodgardn.nl handige tips die bijdragen aan een betere wereld. Je kan je regenwater gemakkelijk opslaan in een ton en emmers, om dit water te gebruiken voor je kamerplanten. Lees meer op de do-it-yourselfVolg een cursus, workshop of steek zelf de handen uit de mouwen. Lees de tips op de do-it-yourself pagina, zodat jij je nooit hoeft te vervelen! pagina van Goodgardn.nl om meer inspiratie te krijgen voor je tuin. We wensen je veel plezier en succes met de transformatie van je tuin! 


 

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.