Zo creëer jij je ideale pergola

Wil je in de zomer een plek hebben om te kunnen genieten van het mooie weer, zonder voortdurend in de zon te moeten zitten? De keuze voor een overkapping in de tuin kan in dat geval een interessante zijn! Overkappingen worden in verschillende soorten en modellen aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een veranda en een moderne pergola. De pergola is bezig aan een flinke groei in populariteit. Steeds meer huishoudens voorzien de tuin van dit type overkapping. Een van de voordelen van een pergola is het feit, dat het dak hiervan niet standaard aan de pergola bevestigd hoeft te zitten.

Het dak wordt gevormd door een aantal metalen buizen, waar men een linnen doek aan ophangt. Het doek creëert schaduw in de zomermaanden en haal je in de winter naar binnen. Zo blijft deze mooi en wordt er niet onnodig veel licht uit je tuin ontnomen. Iets wat bij bijvoorbeeld een carport of veranda overkapping wel gebeurt. 

Verschillende formaten pergola’s 

Niet alleen voortkomt een pergola dat er licht uit de tuin wordt ontnomen. Ook biedt een pergola het voordeel, dat je deze op vrijwel iedere plek in de tuin terug kunt laten komen. De pergola hoeft namelijk niet aan je woning of een schuurtje bevestigd te worden. Wel zo makkelijk! Bij de keuze voor een pergola is het belangrijk om te letten op het formaat hiervan. De pergola mag niet te groot zijn, om te voorkomen dat deze overheerst. Standaard zijn modellen van twee bij twee meter. Ook modellen van twee bij drie meter zijn populair. Het biedt voldoende ruimte voor een royale eettafel of bijvoorbeeld een picknicktafel. 

Pergola

Laat planten bij de palen van een pergola omhoog groeien 

Naast het formaat van de pergola speelt ook de aankleding hiervan een bepalende rol bij het maken van een keuze. Kies je voor een pergola met een klimop die bij de palen hiervan omhoog klimt? Ga je voor een pergola waarbij je rond de poten een aantal bloempotten plaatst? De aankleding met een klimop of vergelijkbare klimplant geeft de pergola een hele natuurlijke uitstraling. 

Denk ook goed na over het doek dat je als dak van de pergola gebruikt. Het doek moet qua kleur enigszins aansluiten bij de rest van de tuin. Een groot contrast zou de tuin een rommelige uitstraling kunnen geven! Online vind je verschillende aanbieders van deze doeken en de pergola’s zelf. Je kunt ze laten plaatsen, of zelf in elkaar zetten. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.