Zo breng je de sfeer van je tuin ook naar binnen

Lekker in de tuin of op het balkon zitten. Vooral als het mooi weer is zijn we graag buiten. Het liefst zo lang mogelijk. Maar wat maakt het nou zo lekker buiten? Waarschijnlijk heeft dat alles te maken met de frisse lucht en de aangename temperatuur in het voorjaar en de zomer. Of is het de geur van verse bloemen en planten? Misschien is het wel het gevoel van natuurlijk materialen zoals je hardhouten terras aan je voeten. Of zijn het vooral de tinten uit de natuur zoals groen, geel, bruin en pastel? Bij isa vloeren hebben we door talloze klantervaringen te verzamelen en te analyseren vloeren ontwikkeld die de ontspannen sfeer van buiten naar binnen brengt. En dan hebben we het niet alleen over houten vloeren of die van laminaat. Ook bijvoorbeeld gietvloeren zijn veelal vervaardigd van natuurlijke materialen en veren enigszins mee zodat ze zeer comfortabel aanvoelen. Kies je daarbij voor warme natuurlijke kleuren en vloerverwarming dan is het helemaal alsof je op een warme zomermiddag door het gras loopt. In dit artikel geven we nog meer tips om de sfeer van je tuin ook naar binnen te halen.

Pastel en hout

Het ligt voor de hand dat je met pasteltinten en houten elementen in je interieur een natuurlijke sfeer creëert. Een houten vloer of gietvloer in zachte kleuren vormt een prima basis. Schilder daarna wanden bijvoorbeeld okergeel of mosgroen. Hang houten jaloezieën voor de ramen. Leg grote kleden op de vloer. En vergeet ook niet om hier en daar een grote plant neer te zetten. 

Natuurlijke materialen

Behalve een mooie vloer die organisch aanvoelt is het belangrijk om dit ook door te trekken in je interieur. Kies daarom voor mooie houten meubelen en combineer die met moderne invloeden voor een eigentijdse sfeer. Als je bijvoorbeeld een strakke kast met chromen buizenframe en zwarte lades hebt kun je daar een rieten kuipstoel naast zetten met daarop een vrolijk kussens. 

Droogbloemen

Tegenwoordig kan geen enkel modern interieur meer zonder droogbloemen. Zeker de welbekende weelderige pluimen (pampasgras) en katoentakken met witte plukjes katoen geven je het gevoel van een tropische omgeving.  

Levend licht

Lampen en licht zijn een belangrijk onderdeel voor een buitengevoel binnen. Laat een grote industriële spot de mosgroene muur verlichten en je waant je direct tussen het groen. Door kleine spotjes te plaatsen achter een plant krijg je hetzelfde rustgevende effect als tuinverlichting.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.