Een plantentafel geeft je interieur karakter!

Tover je interieur om tot rustgevend en groen paleis! Het is algemeen bekend dat steeds meer mensen stress en onrust ervaren. Vanwege onze overvolle agenda’s, sociale afspraken, werk en dagelijkse bezigheden is er minder tijd over voor rust. Om die reden is het thema ‘terugkeren naar de natuur’ weer in het leven geroepen. Waarbij de behoefte van rust en natuur als prioriteit wordt gezien. In de tuin- en interieurbranche is deze trend veel terug te zien. Denk aan het gebruik van natuurgetrouwe materialen, natuurlijke kleurtinten en meer planten in huis halen. Laat je inspireren en lees hoe je met een simpel bijzettafeltje vol planten een boost kan geven aan je interieur! 

Tafel met kamerplanten

Een boomstam bijzettafel

Om gelijk met de deur in huis te vallen, beginnen wij met een materiaaltype wat jou direct dichterbij de natuur brengt. Meubels gemaakt van hout geven het gevoel alsof je in het bos rondwandelt. Een houten bijzettafel is daar een perfect voorbeeld van. Hout is een materiaaltype wat aansluit bij iedere smaak en interieurstijl. Zelfs als je geen voorstander bent van een natuurlijke look, staat een bijzettafel hout zelfs in een woning met een industrieel karakter. Dankzij de verschillende soorten hout; notenhout, eikenhout en beukenhout kan je een type kiezen die past bij de rest van je meubels. Naast de meest gebruikelijke houtsoorten, kan je ook een stapje verder gaan door letterlijk de natuur in huis te halen. Een (bijzet)tafel dat bestaat uit een stuk boomstam maakt echt een statement. Er zijn veel mogelijkheden. Zo bestaan er bijzettafels met een houten platform en metalen poten, waardoor je huis er modern uitziet.

Glazen bijzettafel

Mocht je nou echt een liefhebber zijn van een strak en minimalistisch interieur, overweeg dan om een bijzettafel te kopen van glas. Ook bij dit materiaal zijn talloze opties om uit kiezen. Zo zijn er tafeltjes die volledig gemaakt zijn van glas, vierkante of ronde vormen bezitten en uiteenlopen van formaat. Het voordeel van een glazen tafeltje is dat een ruimte gelijk optisch groter lijkt. Het heeft hetzelfde effect als een spiegel. Meestal worden bijzettafels gebruikt voor in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer past een glazen tafeltje perfect! Een bijzettafel is meestal klein, maar praktisch en is een echte sfeermaker.

Een hoge plantentafel

Nu je meer weet over de materiaalsoorten- en stijlen van bijzettafeltjes willen we jou graag adviseren in het creëren van een plantentafeltje. We beginnen bij een interieur-item wat momenteel erg populair is. De hoge plantentafel is een graag geziene gast in woningen en interieurbladen. Door gebruik te maken van een plantentafeltje hoog wordt de inrichting van je huis dynamisch en interessant. Zodra je experimenteert met verschillende hoogtes van tafeltjes, wordt een ruimte een stuk leuker om naar te kijken. Wanneer jij een tuincentrum of woonwinkel binnenloopt, probeer dan een open blik te hebben en staar je niet blind op een soort of stijl met het kopen van accessoires voor je interieur

Do it yourself stekken

Plantentafeltje

De laatste en belangrijkste tips die wij jou willen geven heeft natuurlijk te maken met het realiseren van een plantentafeltje. Een bijzettafel buiten of binnen geeft pas impact aan je leefomgeving als je deze vult met prachtige bloemen en planten. Zoals eerder genoemd is het aankomend jaar een trend om stijlen, kleuren en vormen met elkaar te combineren. Een ronde bijzettafel gevuld met diverse bloempotten en plantjes geeft een extra boost aan een ruimte. Over het algemeen hebben de meeste bijzettafeltjes een klein formaat. Daarom is het slim om kamer- en tuinplantjes te kopen die niet supergroot worden. 

Top 10 populaire kleine plantjes

  1. Pilea pannekoekenplant

  2. Orchidee

  3. Aloe vera

  4. Peperomia dwergpeper

  5. Crassula

  6. Kleine cactus

  7. Kruiskruid

  8. Haworthia

  9. Eitjeswasblad

  10. Echeveria

Nu je alle informatie hebt, kan je aan de slag met het creeren een klein tafeltje met planten. We wensen je veel plezier en succes! 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.