Creëer warmte met sfeervolle buitenverlichting

Om tijdens lange zomeravonden te genieten van het buitenleven, is sfeervolle buitenverlichting een must. Maar niet alleen tijdens zomeravonden zijn buitenlampen belangrijk. Ook in de herfst en winter zijn buitenlampen die uw tuin op verschillende plekken verlichten een absolute aanrader. Zo geniet u bij een knapperend haardvuur in uw woonkamer van een prachtig uitzicht buiten.

Afbeelding lamp

Welke buitenverlichting past bij uw tuin?

Welke lampen het meest geschikt zijn voor in uw tuin, is afhankelijk van de grootte van uw tuin, de beplanting en de verschillende elementen en terrassen in uw tuin. Ook de aanwezigheid van elektra is een belangrijke factor. Heeft u dit niet in uw tuin, dan kiest u automatisch voor solar buitenverlichting.

  • Schijnwerpers zijn niet de eerste buitenlampen waar u aan zult denken als het om sfeerverhoging gaat. Toch zijn goed geplaatste schijnwerpers een goed idee om bepaalde elementen of bijvoorbeeld een tuinhuisje in de spotlights te zetten. Schijnwerpers zijn er ook in LED uitvoering, dat scheelt u energiekosten. De solar schijnwerpers zijn weer ideaal omdat ze overal in de tuin geplaatst kunnen worden.
  • Om uw terras te accentueren, maakt u gebruik van staande verlichting of padverlichting. Ook om een paadje te verlichten zijn dit soort lampen het meest geschikt. Waar een grote lantaarn een prachtig element is in een grote tuin, zorgen moderne staande buitenlampen juist voor sfeer in een kleine tuin. Ook deze zijn er in LED en solar uitvoeringen.
  • Wilt u uw tuintafel verlichten als sfeerverhoging of wilt u een goed boek lezen of genieten van uw maaltijd? Met een buitentafellamp maakt u uw zithoek helemaal af. Wilt u niet tegen de bedrading aankijken? Kies dan voor een solar tafellamp voor buiten. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren en -warmtes.
  • Waar schijnwerpers vooral naar boven schijnen, zorgen wandlampen voor verlichting rondom het lichtpunt. Er zijn niet alleen LED wandlampen (of in een solar uitvoering), maar ook in diverse eigentijdse designs van bijvoorbeeld Philips, Steinel en SLV. Ook handig: buitenlampen met sensor. Zo ziet u altijd direct of er iemand aan komt én kunt u zelf in het donker het sleutelgat eenvoudig vinden.
  • Bij plafondlampen denkt u misschien niet direct aan buitenverlichting, maar ook plafondverlichting kan heel goed sfeerverhogend gebruikt worden in uw tuin. Vooral onder een overkapping, veranda of in een tuinhuis komt een plafondlamp goed tot zijn recht. Het merk SLV biedt verschillende designs en modellen zodat u de sfeer en verlichting kiest die bij de omgeving en uw doel past.
  • Wilt u de buitenlampen mooi weggewerkt hebben om uw tuin subtiel en onopvallend te verlichten? Kies dan voor inbouw buitenlampen. Deze inbouwspots zorgen voor sfeer op de plekken die u wilt verlichten zonder de aanwezigheid van armaturen.

Kies voor buitenlampen die passen bij de inrichting van uw tuin. Wat dat betreft is er ontzettend veel mogelijk. Van sfeervolle lantaarns tot strak vormgegeven armaturen. Accentueer uw tuin zoals ú dat wilt en geniet van het uitzicht, tijdens lange zomeravonden in de tuin of tijdens donkere winterdagen vanuit uw huiskamer.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.