Wolluis bestrijden

Vermindert de groei van jouw planten en worden de bladeren geel? Vallen de bloemen van de planten af en groeien er donkere plekken? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van wolluis. Dit zijn vervelende beestjes die zich overal op de planten kunnen nestelen, zelfs op de wortels. De vrouwtjes zijn wit en hebben geen vleugels, terwijl de mannetjes zwart zijn en wel voorzien zijn van een stel vleugels. Wat te doen tegen wolluis? In dit artikel lees je wat je er tegen kan doen en waarom die beestjes per se op jouw planten komen.

Wolluis voorkomen

Wolluis is een lastige plaag om te bestrijden, het is dus het beste om wolluis te voorkomen. Het moeilijke aan het voorkomen van wolluis is dat deze luizen geen specifieke eisen hebben aan een omgeving. De wolluis kan temperaturen trotseren tot wel -40 graden. Hoe ontstaat wolluis?  Wolluis is een luis die op de plant komt door luchtstromen. Je kunt dus wolluis voorkomen door de planten in huis niet op een plek te zetten met tocht. Verder is het enige wat je kunt doen zo af en toe controleren of jouw plant besmet is met wolluis.

Bestrijding wolluis

Wolluis bestrijden kan een lastige klus zijn, maar het is mogelijk! Het is makkelijker om een klein aantal wolluizen te bestrijden dan een groot aantal, logisch, maar kijk dan ook vaak na of jouw plant besmet is met wolluis. Er zijn verschillende manieren om wolluis te bestrijden, waaronder:

Het beste middel tegen wolluis hangt af van wat jij fijn vindt. Je kunt gemakkelijk proberen om de wolluis met water weg te spoelen. Als dit niet werkt, kun je met een wattenschijfje met spiritus doordringen. Met dit wattenschijfje kun je gemakkelijk de wolluis lichtjes aanraken. Het ritueel met het water en de spiritus moet je wel dagelijks herhalen totdat de luizen daadwerkelijk weg zijn.Wolluis bestrijden met afwasmiddel

Huismiddel tegen wolluis

Naast dat je ervoor kunt kiezen om wolluis te bestrijden met water en alcohol, zijn er nog een paar manier waar sommigen overtuigd van zijn. Echter, dit kan verschillen per plant. Sommigen beweren dat je wolluis bestrijden kunt met zout. Zo kun je een kom voor de helft met zout vullen en deze kom aanvullen met warm water. Je moet dit dan zoveel mogelijk roeren en dan kun je het mengsel over de plant gieten. Als je dit hebt gedaan is het wel belangrijk dat je de plant hierna weer met kraanwater omspoelt. Wolluis bestrijden met afwasmiddel is ook een mogelijkheid. Dit is namelijk niet giftig voor de plant, maar wel voor de wolluis.

Chemisch bestrijdingsmiddel wolluis

Als de huismiddelen tegen wolluis niet werken, kun je altijd voor een chemisch bestrijdingsmiddel tegen wolluis kiezen. Deze kun je kopen bij een tuincentra of een speciaalzaak bij jou in de buurt.

Wolluis bestrijden kamerplant

Wolluis kan op veel verschillende kamerplanten voorkomen. Een middel tegen wolluis koop je bij een tuincentrum in de buurt, of je maakt gebruik van de huismiddel tegen wolluis tips uit dit artikel. Wolluis in hortensia bestrijden doe je simpel door de luizen van het blad te vegen. Als er echter teveel wolluizen zijn om dit te doen, dan kun je met water aan de slag. Wolluis op hortensia is dus redelijk gemakkelijk te verwijderen. Als het toch niet lukt, dan kun je kiezen voor de chemische bestrijdingsmiddelen.

Voor meer informatie over wolluis bestrijden, wolluis bestrijden orchidee en wolluis hortensia bestrijden kun je contact opnemen met een tuincentrum in de buurt. Heb jij een middel tegen wolluis gevonden? Laat het ons weten! Wij zijn benieuwd wat jij van deze tips vindt en of je er iets aan hebt gehad.Wolluis bestrijden bij kamerplanten

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.