Heermoes bestrijden

Onkruid kan een groot probleem zijn in je tuin, maar aan heermoes kun je met deze tips gelukkig wat doen! Je kunt op verschillende manieren Heermoes bestrijden of verwijderen en wij vertellen je precies hoe. Heermoes is een onkruid wat ook wel paardestaart genoemd wordt. Het is één van de moeilijkste onkruiden om weg te krijgen uit de tuin, omdat het snel breekt als je het eruit probeert te trekken. Het bestrijden van heermoes lijkt onbegonnen werk, maar het moet lukken!

 

Verschillende manieren van bestrijding heermoes

Heermoes of paardestaart is een onkruid wat niet makkelijk te bestrijden is met de blote hand, omdat als je het eruit trekt je de wortels laat zitten. De stengels groeien dan binnen kortste keren weer aan en dan kun je weer opnieuw beginnen met heermoes bestrijden. Er zijn verschillende bekende manieren om heermoes te bestrijden, waaronder:

  • Heermoes bestrijden met zout
  • Heermoes bestrijden met kalk
  • Heermoes bestrijden azijn
  • Heermoes bestrijden mcpa
     

Natuurlijke bestrijding heermoes

Bestrijden met zout, kalk of azijn?

Heermoes bestrijden met zout is een goede oplossing. Heermoes of paardestaart heeft namelijk een grote hekel aan zout. Je kunt gemakkelijk zout strooien over de tegels waar heermoes tussenkomt, of gewoon de planten zelf bestrooien met zout. De heermoes zal niet in één keer weg zijn, maar met een beetje doorzettingsvermogen blijft het op een gegeven moment weg. Kalk is ook een manier om heermoes te bestrijden. Kalk maakt de grond kalkrijker en heermoes kan hier niet goed tegen. Heermoes bestrijden met azijn kun je het beste doen als azijn in een steeg groeit of een plek waar niet veel andere planten staan. Azijn tast namelijk alle groene planten in zijn omgeving aan. Eigenlijk is heermoes bestrijden met azijn niet de beste manier, omdat heermoes meterslange wortels kan hebben. Azijn tast alleen de groene delen van de plant aan.

Mcpa is een bladherbicide wat systematisch werkt. Je moet dus consistent spuiten en de kans dat andere planten worden aangetast is groot. Het beste kun je zelf kijken welke methode werkt voor de heermoes of paardestaart in jouw tuin. Sommige methodes werken namelijk goed bij planten die jong zijn en niet bij heermoes die al jaren in de tuin staat.

Heermoes bestrijden tussen tegels

Heermoes verwijderen is al een heel karwei, maar heermoes bestrijden tussen tegels kan nog meer werk kosten. Dit omdat de wortels zich onder de tegels hebben gevestigd en je hier niet makkelijk bij kan komen. Begin vooral met heermoes verwijderen in het vroege voorjaar. Dan heb je de grootste kans dat het minder groot terugkomt. Het voorkomen van onkruid tussen de tegels is eigenlijk makkelijk dan heermoes bestrijden tussen de tegels. Kies voor grote tegels als je de tuin gaat renoveren en plaats een ruime hoeveelheid voegzand. Het beste kun je de heermoes met een gasbrander of kokend water wegbranden. Ook kun je strooizout strooien tussen de voegen van de tegels. Je kunt heermoes ook bestrijden met chemische bestrijdingsmiddelen. Pas hiermee wel op als er kinderen in de tuin spelen of katten in de buurt wonen, dit kan namelijk schadelijk zijn.

Meer tips om heermoes te bestrijden

Wij horen graag van jou of je nog meer tips hebt om het irritante onkruid heermoes/paardestaart te bestrijden. De natuurlijke bestrijding van heermoes kan best lastig zijn en het kan per tuin verschillen wat de beste bestrijding is. Met chemische bestrijdingsmiddelen moet je altijd opletten dat de andere planten in de tuin of het gazon niet aangetast wordt. Heb jij nog een tip om heermoes te bestrijden? Laat het ons weten! Voor meer informatie over heermoes en hoe je deze kunt bestrijden ga je naar een tuincentrum in de buurt. Ook kun je voor vragen altijd contact met ons opnemen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.