Wespen bestrijden

Zit je heerlijk met een koud drankje in de tuin, maar heb je last van rondvliegende wespen? Dat is hartstikke vervelend en kan zelfs pijnlijk worden! Met dit stappenplan zorg je ervoor dat jij dit jaar geen last hebt van die vervelende insecten. Met deze tips voorkom je dat wespen zich nestelen in jouw tuin en kun je ze ook nog eens verjagen. Hoe houd je wespen op afstand?

Waar komen wespen op af?

Wespen leven van eiwitten en suikers. Ze houden dus van zoetigheid en dit is dan ook precies de reden dat ze altijd op jouw koude frisdrank afkomen. Hartstikke vervelend, maar dat koude drankje wil je niet zomaar laten staan natuurlijk. Er zijn verschillende manieren om wespen te voorkomen, te bestrijden of te verjagen, waaronder planten die wespen weghouden.

Wespen

Waar zijn wespen goed voor?

Wespen zijn voor mensen eigenlijk heel vervelend, maar voor de natuur zijn wespen hartstikke nuttig. Wat is het nut van wespen voor de natuur? Wespen eten andere insecten en zorgen er op deze manier voor dat er geen grote plagen van andere insecten komen! Ze zijn dus helemaal niet vervelend voor ons, want zo hebben wij minder last van andere insecten.

Wespen voorkomen

Wespen bestrijden is natuurlijk effectief, maar je kunt wespen beter voorkomen dan bestrijden. Dit scheelt je tijd, moeite en geld! Er zijn verschillende geuren waar wespen niet van houden en dus ook zo ver mogelijk vandaan proberen te blijven, waaronder:

  • Kruidnagel
  • Ui
  • Koffie

Zet een bakje in de tuin met kruidnagel, ui of koffie en de insecten zullen jouw tuin overslaan. Ook kun je deze drie geuren natuurlijk combineren en meerdere bakjes in de tuin plaatsen om wespen te voorkomen. Een van de meest voorkomende plekken waar wespen plaatsnemen is onder dakpannen. Als zich hier een wespennest heeft gevestigd, dan kun je het beste dit professioneel laten verwijderen.

Wespen verjagen

Wespen verjagen kun je op verschillende manieren doen. Het is iets meer weg dan wespen voorkomen, maar als de wespen zich toch vaak in je tuin bevinden kun je de volgende dingen ondernemen:

  • Wespen verjagen met ammoniak. Dit heeft dezelfde werking als kruidnagel, ui en koffie en zorgt ervoor dat de insecten niet jouw tuin inkomen. De geur is zo vervelend voor de wespen dat deze weggaan.
  • Er bestaan verschillende planten die voorkomen dat wespen in jouw tuin komen, ook wel anti wespen plant genoemd. Om wespen op afstand te houden kun je bijvoorbeeld lavendel of rozemarijn in de tuin planten.

Wespen verdelgen

Wespen bestrijden

Is het niet gelukt om wespen te voorkomen of om de wespen te verjagen? Dan kun je altijd de wespen bestrijden of de wespen verdelgen. Wat te doen tegen wespen? Tegen wespen kun je meerdere dingen doen, waaronder:

  • Wespen bestrijden poeder. Dit poeder kun je kopen bij tuincentra of speciaalzaken in de buurt en zorgt ervoor dat wespen niet langer rondom of zelfs in je huis komen.
  • Spuitbus tegen wespen. Wespen weghouden doe je met een speciale spuitbus tegen wespen. Deze anti wespenspray kun je ook gebruiken om wespen in spouwmuur te bestrijden of gewoon buiten in de tuin de wespen te verdelgen.

Wespen in huis bestrijden

Wespen in huis zijn nog vervelender als buiten, want je komt hier niet zo snel vanaf. Als er veel wespen in huis zijn, dan is de kans groot dat er een wespennest in de buurt van jouw huis zit. Dit kan voor veel dode wespen in huis zorgen, maar met een wespen bestrijdingsmiddel zorg je ervoor dat de wespen je huis niet meer binnenkomen. Vaak hebben de wespen zich een plekje gegeven in de spouwmuur, maar hoe kun je wespen in spouwmuur verwijderen? Je kunt hier een wespenspray voor gebruiken, maar de kans is groot dat je de wespen of zelfs het wespennest professioneel moet laten verwijderen.

Wespen bestrijden kun je dus zelf doen, maar een wespennest zelf verwijderen is geen goed idee. Zorg dat je altijd voorzichtig bent en goed voorbereid. Succes met wespen bestrijden!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.