Welke ledstrip heeft u in of buiten de woning?

Led verlichting is zo’n 15 jaar verkrijgbaar en wordt nog steeds door ontwikkeld. De gloeilamp is definitief verdwenen zoals ook de halogeen en spaarlamp. De voordelen liggen vooral op het beperkte energiegebruik en de lange levensduur.

Grote keuze in ledverlichting

Ledverlichting is voor elke armatuur verkrijgbaar; van de traditionele fitting tot led-Tl-verlichting en spots. In vergelijking met de oorspronkelijke ledverlichting is er een grote variëteit in lichtsterkte en temperatuur. Dit betekent dat ledverlichting voor elke situatie het juiste licht biedt. Functioneel licht of sfeerlicht, het is mogelijk met dezelfde lamp indien gebruik gemaakt wordt van een dimmer.

Verschillende ledstrips

De armaturen zijn dan ook divers. Neem bijvoorbeeld de ledstrips die leverbaar zijn in enkelkleurige of RGB variant. De single colour led strips worden vooral als accentverlichting gebruikt, weggewerkt achter een koof of lijst. RGB strips zijn multicolour strips met drie basiskleuren. Hiermee is het mogelijk om verschillende kleuren te maken, inclusief wit. Er zijn ook RGBW strips die ook ingesteld kunnen worden met een warme kleur wit. Het regelen gebeurt met een controller die ook kan dimmen.

Hoeveel leds per meter?

Bij LED-strips kopen is er de keuze van 12V of 24V. Verder is er een verschil in aantal leds per meter. Kies je voor de Regular strip dan zijn er 30 leds per meter. Dit aantal loopt op bij de Pro en Ultimate strip. Je krijgt dan 60 respectievelijk 120 leds per meter. Vervolgens zijn de strips leverbaar in een water en stof bescherming wat de toepasbaarheid sterk verruimd. Ze zijn leverbaar in een waterdichte bescherming IP65 of IP68.

Voor binnen en buiten
De IP20 strips zijn uitsluitend voor binnen geschikt bijvoorbeeld voor plafond of kastverlichting. IP65 zijn geschikt voor vochtige ruimten zoals de keuken of badkamer. Voor gebruik buiten is er de IP68. Deze waterdichte ledstrip kan zelfs in een zwembad geïnstalleerd worden. De mogelijkheden zijn in feite onbeperkt.

Ledstrips worden bevestigd met beugeltjes of lijm. Ze zijn ideaal als indirect licht omdat ze gemakkelijk weg te werken zijn of ze worden afgedekt met een kapje. Ledstrips zijn meer dan uitsluitend een lint met lampjes.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.