Wat kan een schoorsteenmaker precies voor je betekenen?

Het werk van een schoorsteenveger is zeer divers! Vaak wordt gedacht dat een schoorsteenmaker zich voornamelijk bezighoudt met het reinigen van de schoorsteen. Dit is echter onjuist. Een schoorsteenveger biedt bijvoorbeeld ook hulp bij het onderhoud aan de dakgoot. Door de dakgoot regelmatig schoon te laten vegen, voorkom je vervelende verstoppingen in de regenpijpen waarop deze aangesloten zit. Een verstopping in de regenpijp kan ertoe leiden dat er veel vocht langs de wanden van je woning stroomt. Iets wat voor schimmel- en vochtplekken op de binnenzijde van je buitenmuur kan zorgen. Reden genoeg om hier tijdig hulp voor in te schakelen!

Onderhoud aan de schoorsteen uit laten voeren

Een schoorsteenveger houdt zich primair vanzelfsprekend bezig met het onderhoud aan de schoorsteen. Zo kan een schoorsteenmaker hulp bieden bij het onderhouden van de buitenzijde hiervan. Mogelijk begint het voegwerk van de schoorsteen los te laten, waardoor de stabiliteit hiervan in gevaar komt. In zo’n geval is het verstandig om het voegwerk te laten vernieuwen. Ook aan de binnenzijde kan een schoorsteenveger werkzaamheden uitvoeren. Denk aan het uitvoeren van een inspectie met een kleine camera, om te controleren of er sprake is van slijtage aan of vervuiling van het rookkanaal. Bij vervuiling is het belangrijk dit zo snel mogelijk te verwijderen, om de haard in huis veilig te kunnen blijven gebruiken.

Preventieve maatregelen voor een schoorsteenveger

De inspectie van het rookkanaal en de schoorsteen middels een camera is een van de preventieve maatregelen die voor je kunnen worden uitgevoerd. Denk echter ook aan het plaatsen van vogelwering of het verwijderen van een vogelnest. Het verwijderen van een vogelnest is alleen toegestaan, wanneer er geen vogels meer op het nest zitten. Door vogelwering te plaatsen wordt de kans op een vogelnest in het rookkanaal verkleind en ga je ook schade aan de buitenzijde van de schoorsteen tegen. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.