Vliegende mieren bestrijden

Mieren in het algemeen zijn al vervelend en niet zo gemakkelijk weg te krijgen, maar vliegende mieren zijn al helemaal naar. Als mieren gaan paren, dan krijgen opeens veel mieren vleugels. Als je vliegende mieren in huis hebt, dan bestaat er een grote kans dat je een mierennest hebt rondom je huis of in huis. In dit artikel lees je precies wat je kunt doen om vliegende mieren in huis te bestrijden en hoe je vliegende mieren in de tuin voorkomt en bestrijdt.

 

Waar komen vliegende mieren vandaan?

Mieren met vleugels of vliegende mieren zijn niet het hele jaar te vinden in je tuin of in je huis. Dit komt omdat vliegende mieren ook niet het hele jaar bestaan. In de paringsperiode van de mieren die eind juli, begin augustus plaatsvindt, zijn er veel vliegende mieren aanwezig. Dit komt omdat de mannetjes en jonge koninginnen vleugels krijgen. De jonge koninginnen vliegen in de paarperiode samen met de mannen uit en paren hoog in de lucht. Als de paring is voltooid, gaan de mannetjes dood en stichten de koninginnen een kolonie.

Wat te doen tegen vliegende mieren?

Je kunt voorkomen dat vliegende mieren zich gaan nestelen in de tuin of zelfs in je huis, maar je kunt deze mieren met vleugels ook bestrijden. Mieren, zo ook vliegende mieren, zijn op zoek naar voedsel. Als jij openlijk voedsel in huis hebt liggen is de kans groot dat zij een bezoek komen brengen. Hier zijn een paar tips om te voorkomen dat vliegende mieren in huis komen:

  • Plaats speciale insectenhorren
  • Maak de tafel en vloer goed schoon i.v.m. etensresten
  • Zitten er naden of kieren in de muur? Dicht deze dan voor het paarseizoen met weringspasta

Mieren met vleugels

Vliegende mieren bestrijden in huis

Van vliegende mieren in huis heb je eigenlijk het meeste last. Vliegende mieren buiten zijn vervelend, maar ze doen geen kwaad. Vliegende mieren in huis bestrijden kun je op allerlei manieren doen. Eigenlijk zorg je er als het ware voor dat er geen mierennesten in de buurt van jouw huis zitten, zo voorkom je namelijk ook dat er uiteindelijk vliegende mieren in huis komen. Je kunt mierennesten op een chemische of natuurlijke manier bestrijden. Je kunt mierengif kopen, of je kunt een pot gevuld met potgrond plaatsen op het mierennest. Op deze manier vestigen de mieren zich in de pot en kun je deze gemakkelijk verplaatsen. Vind je dit eng omdat je je afvraagt of vliegende mieren kunnen steken? Maak je dan geen zorgen. Vliegende mieren of reguliere mieren doen je niks en als ze bijten of gif spuiten, dan voel je hier niets van. De bestrijding van vliegende mieren kun je doen door een spuitbus met mierengif, gifpoeder of speciale lokdozen voor mieren.

Vliegende mieren bestrijden buiten

Vliegende mieren bestrijden buiten is vrijwel hetzelfde als vliegende mieren bestrijden in huis. Je kunt gif gebruiken of het mierennest op een natuurlijke manier verwijderen. Vliegende mieren in de tuin zijn vervelend en komen vooral in de zomermaanden voor als de mieren zich gaan paren. Pas wel op met het vliegende mieren bestrijden met gif als je dit buiten doet. Het kan zomaar eens zo zijn dat het gif wat je gebruikt giftig is voor huisdieren of allergische reacties kan veroorzaken bij je (klein)kinderen die op het gazon spelen. Een middel tegen vliegende mieren koop je bij tuincentra, een speciaalzaak in de buurt, of online. Vliegende mieren blijven vaak niet lang in huis, omdat ze gaan paren. Hoe lang leven vliegende mieren eigenlijk? Dat verschilt, maar als de mannetje gaan paren gaan zij dood. De koninginnen leven meestal langer. Als het onweert, kan het zijn dat je buiten meer vliegende mieren ziet als normaal. Vliegende mieren vliegen namelijk omhoog als de juiste luchtvochtigheid is. Als er onweer op komst is, is de luchtvochtigheid vaak te hoog voor hen om te gaan vliegen. Hierdoor komt het dat je veel vliegende mieren ziet met onweer!

Heb jij een nog beter manier om vliegende mieren te bestrijden? Laat het ons weten! Ook zijn wij benieuwd of de tips die wij je hebben gewerkt hebben! Succes met het bestrijden van vliegende mieren!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.