Mieren bestrijden buiten

Als de zomer begint, betekent het ook dat de mieren in de tuin weer tevoorschijn komen. Dit is vervelend, maar gelukkig kun je genoeg doen om mieren te bestrijden. Mieren zelf zijn al vervelend in de tuin, maar ze kunnen ook nog meer vervelende problemen met zich meebrengen. In dit artikel lees je precies hoe je mieren bestrijden kunt en beantwoorden we de vraag: Wat kun je doen tegen mieren?

 

Mieren bestrijden buiten: Wat voor problemen veroorzaken mieren?

Mieren bestrijden in de tuin kan een lastig karwei zijn. Mieren in de tuin kun je bestrijden op verschillende manieren. Er zijn natuurlijk ook verschillende problemen waar mieren voor kunnen zorgen, waaronder:

  • Bladluis
  • Bestrating verzakt
  • Kale plekken

Mieren beschermen bladluizen doordat zij natuurlijke vijanden van hen doden. Dit is gemakkelijk voor de bladluizen, omdat zij zo minder bedreigd worden. Deze bladluizen zijn misschien niet zo aanwezig als mieren, maar zijn wel schadelijk voor al jouw prachtige planten. Door mieren te bestrijden, zorg je er ook voor dat er minder bladluizen in de tuin zijn. Als een mierennest zich nestelt onder een tegel, dan kan deze gemakkelijk verzakken. De mieren in jouw tuin halen namelijk het zand onder de tegel weg om een nest te kunnen maken. Mieren maken nesten in of onder het gazon, wat er voor zorgt dat deze plekken kaal worden. Uiteindelijk zal het gazon zelfs doodgaan.

Mieren bestrijden zonder gif

Het beste is het natuurlijk om mieren te bestrijden zonder gif. Mieren natuurlijk bestrijden kun je op verschillende manieren doen. Wij stellen onszelf de vraag: Waar kunnen mieren niet tegen? Er zijn verschillende natuurlijke producten waar mieren niet tegen kunnen, waaronder:

  • Mieren bestrijden azijn
  • Mieren bestrijden zout
  • Mieren bestrijden met baking soda
  • Mieren bestrijden met maizena

Mieren bestrijden met azijn kun je doen door de tuin eens in de zoveel tijd te besproeien met een mengsel van azijn en water. Het is dan de bedoeling dat je één deel azijn op twee delen water gebruikt. Mieren bestrijden met zout is niet erg diervriendelijk. Zodra mieren zout eten, exploderen ze. Hetzelfde geldt voor baking soda. Bij gebruik van maizena zwellen de mieren zo op, dat zij hieraan overlijden. Er bestaan dus verschillende manieren om mieren te bestrijden zonder gif, maar ook deze manieren zijn niet allemaal even diervriendelijk. Wanneer al deze manieren niet helpen, kun je in het uiterste geval toch gif proberen te gebruiken om het probleem op te lossen. 

Mieren bestrijden tuin

Mieren in gazon bestrijden

Mieren in het gazon kunnen zoals eerder genoemd erg vervelend zijn, maar wat te doen tegen mieren in de tuin? Er zijn verschillende manieren om mieren te bestrijden in het gazon. Ook bij het gazon kunt u gebruik maken van mieren bestrijden met bakpoeder, wel moet je jezelf weer de vraag stellen of je de mieren zo wil laten lijden. Ook kun je voor een meer diervriendelijke optie kiezen. Je volgt de mieren naar hun nest en met een schop haal je het nest eruit. Je verplaatst dit nest naar een plek waar het je niet meer stoort, en op het nest plaats je een omgekeerde bloempot met aarde. De mieren zullen dan een nieuw nest gaan maken op de bewuste plek.

Mieren in boom bestrijden

Wat doe je tegen mieren in een boom? Dit kan namelijk een erg lastige plek zijn om mieren te bestrijden. Om mieren in de boom te voorkomen kun je gebruik maken van een boomband. Deze bevestig je op de boom en zo zorg je ervoor dat de mieren de boom niet in kunnen. Dit is ook een manier om mieren in appelboom te bestrijden. De appels zijn zoet en mieren vinden dit heerlijk. Bevestig de boomband dus wel voordat de mieren de boom in kunnen, anders is het onbegonnen werk.

Rode mieren bestrijden

Mieren in de tuin zijn vervelend, maar rode mieren in de tuin zijn nóg vervelender. Rode mieren bijten en kunnen je huisdieren en kinderen irriteren. Maar hoe kun je rode mieren bestrijden? Rode mieren bevinden zich graag in omgevingen die vochtig zijn of in een bodem. Rode mieren kun je op dezelfde manier bestrijden als reguliere zwarte mieren. Laat het ons weten als je nog meer tips hebt om mieren te bestrijden! Wij horen graag van je of het is gelukt en hoe je dit precies hebt gedaan.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.