Mieren bestrijden binnen

Mieren in huis kunnen hartstikke vervelend en storend zijn. Het kan ook nog een heus karwei zijn om de mieren te bestrijden. Een paar mieren in huis zijn niet te voorkomen, maar als je overal mieren blijft aantreffen is het tijd voor actie. Mieren bestrijden binnen is niet makkelijk, maar met deze tips moet het je lukken. Hoe kom je van mieren af?

 

Mieren in huis

Waar komen mieren op af? Mieren komen je huis binnen omdat ze op zoek zijn naar voedsel. De oorzaak van mieren in huis kan dan ook zijn dat zij buiten geen voedsel kunnen vinden. Binnen bij jouw in huis liggen er allemaal zoete lekkernijen op hun te wachten en niemand die hen tegenhoudt. Mieren komen veelal binnen via kleine gaten in de muur of onder de vloer. Veelal kun je de mieren in de keuken terugvinden, dit is namelijk de plek met de meeste etenswaren! Heb je last van mieren in huis? Dan kun je hier verschillende dingen aan doen. Mieren in huis kunnen ervoor zorgen dat het etenswaar niet meer te eten is omdat de mieren bacteriën meenemen. Ook kunnen mieren ervoor zorgen dat de tegels van je terras gaan doorzakken. De mieren komen toch ergens vandaan en de kans is groot dat zij een tunnel graven in de tuin.

Mieren in huis bestrijden

Voordat je mieren in huis kunt gaan bestrijden is het van belang dat je weet waar de mieren vandaan komen. Mieren overlast is hartstikke vervelend, maar je zult eerst het mierennest moeten vinden voordat je aan de slag kunt met mieren bestrijden. Mieren houden van donkere, vochtige en warme plekken waar zij ongestoord hun gang kunnen gaan. Je kunt het beste eerst de badkamer en de spouwmuur bekijken. Mieren in de spouwmuur of badkamer komen vaker voor dan je denkt. Wat te doen tegen mieren in huis? Mieren bestrijden in huis kun je op allerlei manieren doen, waaronder:

  • Mierengif
  • Natuurlijk middel tegen mieren
  • Huismiddel tegen mieren

Je kunt ervoor kiezen om mieren te bestrijden met verschillende soorten mierengif. Je kunt dit doen door middel van een spuitbus, mierenpoeder of mierenlokdoos. Lees goed de instructies en bekijk goed of het gif niet giftig is voor jouw huisdieren. Naast mierengif zijn er ook genoeg natuurlijke middelen tegen mieren. Als je het mierennest hebt gevonden, dan kun je een bloempot met aarde omkeren en plaatsen op het mierennest. Na twee weken zullen de mieren een nest in deze pot maken en kun je deze pot gemakkelijk verplaatsen. Ook kun je met verschillende huismiddelen mieren bestrijden. Wel moet je goed bedenken of je dit wel wil doen, omdat het niet erg diervriendelijk is. Je kunt gebruik maken van zout of bakpoeder.Mieren in huis

Mieren in de spouwmuur

Mieren komen veelal via de spouwmuur het huis binnen. De keuken staat vaak op de begane grond en direct naast de buitengevel. Op deze manier is het erg makkelijk voor mieren de spouwmuur binnen te komen en hun weg te vinden naar de keuken. Via de spouwmuur kunnen mieren gemakkelijk via kleine barsten in de muur of vloer of via kabelleidingen in de keuken komen. Hoe kun je voorkomen dat mieren in de spouwmuur gaan nestelen? Eigenlijk kun je niet veel doen, alleen ervoor zorgen dat etenswaren in huis goed zijn verpakt en opgeborgen. Je kunt ook ervoor zorgen dat de kleine scheurtjes in de muur en de plinten goed zijn gesloten. Als hier geen kleine scheurtjes meer inzitten, wordt het voor de mieren in de spouwmuur al veel lastiger om de keuken binnen te komen. 

Mieren bestrijden in keuken

Mieren zullen hun nest waarschijnlijk op een warm, vochtig en donker plekje maken, maar zullen veelal terug te vinden zijn in je keuken. Mieren komen in de keuken omdat hier het eten te vinden is. Mieren houden van zoet eten en mieren verdelgen in de keuken is iets lastiger. In de keuken ligt namelijk je eten en je wil natuurlijk niet dat dit besmet wordt met mierengif of andere bestrijdingsmiddelen. Het beste middel tegen mieren kun je zelf bepalen, omdat jij goed weet wat werkt tegen de mieren in je huis. Ieder mierennest is anders en het kan dus weleens zijn dat een bepaalde aanpak niet werkt bij jouw mierennest.

Is het jou gelukt om de mieren in huis te verdelgen of uit te roeien? Laat ons weten hoe! Wij zijn benieuwd naar jouw manier van aanpak en horen graag of je iets aan onze tips hebt gehad. Heb je na veel pogingen nog steeds mieren in huis? Schakel dan een professional in.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.