Verras in je tuin met een vlonderterras!

De tijd van gezellig binnen zitten bij de open haard met in de ene hand een boek en in de ander een wijntje lijkt bijna voorbij te zijn. We kunnen weer naar buiten! De eerste zonnestralen hebben zich al even laten zien, dus hup; Aan de slag! 

Die open haard verruilen we natuurlijk graag voor een vuurkorf maar dat wijntje houden we er gewoon lekker in. Maar voordat je echt kunt genieten wil je natuurlijk wel in een mooie, frisse tuin zitten. Het voorjaar is dan ook de perfecte tijd om dit klusje te klaren en kritisch naar de inrichting van je tuin te kijken. Misschien is het nog iets te vroeg om al bloemen en planten in te slaan, want een nachtje vorst kan in Nederland tot ver in het voorjaar plaatsvinden. Maar de terrassen en paadjes in je tuin daarentegen kun je al prima aanpakken. 

Het aanleggen van een nieuw terras is vaak een intensief klusje, daarom is het wel zo comfortabel om dit in het voorjaar te doen. Nog geen felle zon op je gezicht en volop voorraad bij de (online) tuincentra. Dat intensieve valt trouwens tegenwoordig bij ons wel mee, wij hebben het gesjouw met stenen en tegels namelijk ingeruild voor de vlonders. 

Vlonder

Misschien denk je bij een vlonderterras nog aan grijs ogende en licht verrotte terrasjes in overwoekerde hoekjes in een tuin. Dit is tegenwoordig absoluut niet meer de stand van zaken, in de wereld van vlonders heeft een behoorlijke innovatie plaatsgevonden. Naast het originele hout worden er tegenwoordig vele andere materialen gebruikt waarbij de kans op rot en schimmel veel kleiner is. Wij raden je dan ook aan je snel te verdiepen in de verschillende soorten vlonderplanken

Naast verschillende materialen en de daarbij behorende verschillen in prijs en levensduur zul je ook zien dat er zeer veel verschillen in stijl zijn. Ga je voor rustiek, modern of juist landelijk? Echt voor elke look en feel is er wel een geschikte optie te vinden. 

Nog even terugkomend op dat zweten, dat valt dus reuze mee. Wanneer je het online bestelt wordt het gewoon bezorgd én kun je meteen op de website zien hoe gemakkelijk de bevestiging gaat. Hier is goed over nagedacht, bijbehorende systemen kunnen gewoon bijbesteld worden. Dit zorgt ervoor dat je je de kosten van een stratenmaker of tuinman kan besparen. Misschien kun je dan voor deze zomer tóch een keer die dure Green Egg Barbecue of dat te luxe zwembad voor je kinderen aanschaffen. 

Kortom, grijp nu je kans om bij de eerste échte rokjesdag niet op je knieën te hoeven zitten in je tuin, maar juist heerlijk in een stoel op je terras! Heb jij straks als eerste bruine benen!  

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.