Terrasoverkapping van vurenhout

Met een terrasoverkapping kun je volop genieten van het terras. Zowel met mooi als met slecht weer ben je altijd beschermd tegen de regen en sterke zon in de zomer. Bovendien biedt de constructie privacy en een gevoel van veiligheid. Met een terrasoverkapping kun je het gehele jaar door genieten van een buitengevoel.

Verschillende overkappingen

Er zijn twee soorten overkappingen: aanbouw en vrijstaande overkapte terrassen. De overkapping moet op maat zijn en passen bij de stijl van het huis, zodat het terras een mooi verlengstuk is van het huis. Naast de kwaliteit van de constructie zijn overkappingen gemaakt van verschillende materialen. Prefereer je een aluminium, houten, kunststof of glazen constructie? Krijgt de overkapping schuifdeuren, een zonnescherm, een plat of schuin dak?

Houten overkapping

Bij de aanschaf van een houten overkapping wil je er een lange tijd van genieten. Het is dus van belang dat vurenhout van hoogwaardige kwaliteit is. Vurenhout uit noordelijk gelegen landen met een koud klimaat, heeft de beste kwaliteit. Door dit koude klimaat groeien de bomen langzamer. Hierdoor ontstaan fijnere jaarringen. Dit zorgt voor een gelijkmatige en sterke structuur van het hout. Om het hout optimaal te beschermen is vooraf behandeling met een vochtregulerend houtbeschermingsmiddel noodzakelijk.

Blokhut overkapping

Daken

Voor de overkapping zijn er verschillende daken; lessenaarsdak, plat dak, zadeldak of kapschuur. Elk type dak heeft zijn eigen uitstraling. Het zadeldak en kapschuur bieden een landelijke stijl. Een plat dak oogt strak en modern.

Meerwaarde

Naast praktische voordelen zoals het tuinmeubilair buiten kunnen laten staan en droog zitten tijdens een regenbui, heeft een terrasoverkapping nog meer pluspunten. Door de aanbouw van het terras wordt het namelijk een verlengstuk van uw woning. De aanbouw geeft uw woning meerwaarde. Let wel op dat soms een vergunning verplicht is voor een aanbouw en dat het professioneel gemonteerd moet worden om problemen te voorkomen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.