Terras en woonkamer met elkaar verbinden? Zo doe je dat!

Genieten van een heerlijk buitenleven doe je het liefst het hele jaar door. Dat is mogelijk door je terras en woonkamer met elkaar te verbinden. Stem prachtige binnen- en buitentegels op elkaar af, zodat de sfeer van binnen naadloos overloopt naar buiten. Kies ervoor om eenheid te creëren, zodat binnen en buiten één geheel vormen. In deze blog lees je hoe je dat doet.

Waarom tegels in de woonkamer én op het terras?

Vloertegels vragen om weinig onderhoud. Deze zijn vochtbestendig, waardoor je geen kringen of vlekken in de tegels krijgt. Verder heb je geen last van verkleuringen, dat geldt zowel voor de tegels binnen als buiten. Daarnaast maak je tegels in een handomdraai schoon. Kortom, de ideale basis om straks zorgeloos te genieten van het binnen- en buitenleven.  

Creëer eenheid van binnen naar buiten

De perfecte harmonie wordt gecreëerd door te kiezen voor bijpassende binnen- en buitentegels. De meeste vloertegels voor binnenshuis zijn niet geschikt voor buiten. Zoek in dat geval naar buitentegels in dezelfde tegelstijl. Heb je een stoere betonlook in de woonkamer? Leg dan ook een soortgelijke betonlook tegel op je terras. Om de eenheid verder door te voeren kies je voor woonkamer- en terrastegels van hetzelfde formaat.

Dezelfde sfeer met een speelse twist

Wilt u graag een speels effect creëren? Ga dan voor een leuke twist, bijvoorbeeld door zwart-witte decortegels aan het terras toe te voegen. Om ervoor te zorgen dat binnen en buiten nog steeds één zijn, combineer je de patroontegels met neutrale, eenkleurige tegels. Uni-tegels lenen zich hier perfect voor. Plaats deze in de woonkamer en op het terras. Hiermee creëer je voldoende rust en trek je dezelfde sfeer door.

Genieten van het buitenleven

Indien je twee openslaande deuren of schuifdeuren hebt, dan loopt de woonkamer letterlijk door naar buiten. Zo worden deze naadloos aan elkaar verbonden. Tijdens aangename zomerdagen zet je de deuren open, zodat de woonkamer en het terras één geheel vormen. Hoe fijn is het om hier met familie of vrienden tot in de late zomeruren door te brengen?

De binnen- en buitentegels hoeven dus niet exact hetzelfde te zijn. Het is belangrijk dat de kleurstelling, structuur en het formaat op elkaar afgestemd worden. Door de tegels volledig op elkaar aan te laten sluiten haal je binnen naar buiten, en buiten naar binnen. Zo heb je de perfecte basis om te genieten van de lange, warme zomeravonden.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.