Solanum jasminoides

Ben je trotse eigenaar van een Solanum jasminoides en wil je weten wanneer een jasmijn snoeien gebeuren moet? Of ben je van plan om een Solanum rantonnetii aan te schaffen? In dit artikel kom je van alles te weten over de Solanum jasminoides en ook lees je hoe je de Solanum jasminoides het beste kunt verzorgen.

 

Kenmerken van de Solanum

  • De Solanum jasminoides is een bloeiende klimplant die een hoogte kan bereiken van maar liefst zes meter.
  • De Solanum jasminoides wordt ook wel Nachtschade of Solanum genoemd.
  • De Solanum jasminoides is struikachtig en bijzonder doordat hij een lange bloeiperiode heeft. Deze bloeiperiode duurt van juni tot en met oktober.
  • De bloemen van de Solanum jasminoides zijn stervormig en wit van kleur. Als de bloei is afgelopen komen er paarse bessen tevoorschijn.
  • Deze klimplant is opgewassen tegen temperaturen tot -8 °C, bij een te strenge winter zal de Solanum afsterven.

Jasminoides - Goodgardn.nl

Jasmijn planten verzorging

De verzorging van de Solanum jasminoides is niet moeilijk te noemen. Het is van belang dat de jasminoides vrijwel iedere dag water krijgt in de bloeiperiode. Ook kun je het beste de uitgebloeide bloemen van het jasmijn boompje weghalen. Dit is makkelijk te doen door even zacht aan de bloeiende klimplant te schudden. De grond van deze plant uit de Nachtschade familie moet altijd redelijk vochtig blijven. Zo voorkom je dat de jasminoides zijn bloemen zal verliezen. Als je deze jasmijn plant goed verzorgd, bloeit deze gedurende de hele zomer.

Wanneer moet je een jasmijn snoeien?

Een jasmijn plant snoeien is een redelijk karwei, maar met de juiste tips is het voor iedereen mogelijk om te doen. Een jasmijn snoeien, wanneer en hoe doe je dat? Het snoeien van jasmijn planten kun je het beste doen in juni of juli. De snoei van de Solanum jasminoides vindt dan direct na de bloei plaats. Een jasmijn snoeien kun je het beste doen als je vindt dat de struik te hoog of te breed wordt. Het snoeien van jasmijn planten doe je met een scherpe snoeischaar. Snoei ten eerste de uitgebloeide takjes die geen bloemen meer hebben. Ook de oudere takjes met een bruine bast kunnen gemakkelijk worden gesnoeid. Ook is het van belang dat je dood hout van de Solanum jasminoides verwijderd.

Jasmijn kamerplant

Naast dat de Solanum jasminoides een prachtige bloeiende klimplant is, kan deze ook als kamerplant gekocht worden. De jasmijn is ideaal als kamerplant, de geur van de plant doet namelijk denken aan rust en kalmte. Zo krijg je met een jasmijn kamerplant meer rust en kalmte in huis. Er bestaan wel 200 verschillende soorten Solanum planten. Welke vind jij het mooiste?

Jasmijn planten verzorging - Goodgardn.nl

Solanum rantonnetii

De Solanum rantonnetii is een struik van het Solanum geslacht. Deze Solanum wordt ook wel Blauwe Aardappelstruik genoemd. Dit komt doordat het familie is van de aardappel en omdat deze plant beschikt over prachtige blauwe/paarse bloemen. Het is één van de meest gekweekte planten in Nederland en dus ontzettend populair in ieders tuin. De Solanum rantonnetii is een plant die geen nachtvorst verdraagt. Alleen in het voorjaar en in de zomermaanden kan deze plant dus buiten staan. In het najaar bij vorst en in de winter moet de Solanum rantonnetii naar binnen worden gehaald. Na de bloei kunt u de Solanum rantonnetii snoeien om er weer een compacte plant van te maken. Je haalt dan alleen de langste en zwaarste takken van deze Solanum plant weg.

Voor het kopen van een Solanum jasminoides of een Solanum rantonnetii ga je naar een tuincentrum in de buurt. Je weet nu goed hoe je een jasmijn plant snoeien moet en wanneer het snoeien gebeuren moet.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.