Hebe addenda snoeien

Hebe addenda snoeien, hoe doe je dat? Veel mensen hebben deze prachtige laagblijvende plant in de tuin, maar de hebe snoeien is niet altijd even makkelijk. Hebe zal wel veel mooier groeien als je regelmatig op de juiste manier snoeit. Misschien heb je nog meer vragen over de hebe of struikveronica. Hoe gaat de hebe stekken bijvoorbeeld in zijn werk? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

 

Hebe addenda donna - Goodgardn.nl

Hebe addenda snoeien: waar let je op?

Het snoeien van de hebe is helemaal niet zo ingewikkeld. Het is allereerst handig om te weten dat hebe addenda verschillende namen heeft. De plant wordt namelijk ook hebe andersonii, hebe addenda donna, addenda donna of struikveronica genoemd. Nu kun je misschien wat makkelijker informatie over deze plant vinden. Er zijn twee manieren om de hebe addenda te snoeien. Allereerst is er het bijknippen. Dit mag het hele jaar door gebeuren. Door de uitgebloeide bloemen weg te halen, kan alle energie naar de gezonde bloemen gaan, waardoor de struikveronica er prachtig bijstaat. Ten tweede is er de vormsnoei, dit is eigenlijk de echte snoeibeurt.

Hoe moet je hebe snoeien?

Hebe snoeien is geen kwestie van knippen waar je knippen kan, wat bij andere planten wel het geval is. Dit is de beste manier om hebe addenda te snoeien:

  • Snoei altijd net boven een groeischeut of groeiknop, want dan kan er nog een nieuwe twijg worden gevormd.
  • Als je hebe gaat snoeien is het handig om je vinger op de groeiknop te zetten en onder je vinger door te knippen. Dan weet je zeker dat je niet in je vinger knipt en je knipt niet per ongeluk op de verkeerde plaats.
  • Bekijk eerst welke takken er weg moeten om een mooie vorm te krijgen. In het wilde weg hebe addenda snoeien is geen goed idee.

Op deze manier wordt het snoeien van hebe een eitje!

Hebe addenda snoeien - Goodgardn.nl

Hebe addenda snoeien en verzorgen

Alleen hebe addenda snoeien houdt de plant natuurlijk niet in leven. Als de addenda donna buiten in een bak staat of hangt, dan is het belangrijk om in de gaten te houden of de plant wel genoeg water krijgt. Is het lang droog geweest? Geef de  hebe veronica dan water. In de volle grond zou hebe het prima zelf moeten redden. Wil je hebe stekken? Bewaar dan de takken die je van hebe af hebt gehaald tijdens de snoei. Verwijder vervolgens de onderste twee sets bladeren en vul een bloempot met zand. Het is belangrijk dat je de grond goed nat maakt en het vervolgens aan de onderkant weg laat lopen. Steek daarna een potlood in het zand, in dit gat komt de stengel. Het kan helpen om wat wortelhormoon op de stek te smeren voor je hem in het zand steekt. Zorg ervoor dat twee bladknopen volledig in het zand verdwijnen.

Wanneer hebe addenda snoeien?

Dé periode om de hebe addenda te snoeien is rond april. De nieuwe groei begint dan en je kan hebe nog even mooi in vorm snoeien. Op internet zijn genoeg foto’s van een mooie addenda plant (hebe) te vinden en hier kan je inspiratie uithalen. Aan de slag dus!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.