Slecht verlichte paden in de tuin? Los het op!

Heb je last van slecht verlichte paden in de tuin? Met inbouwspots voor buiten los je dit probleem op creatieve wijze op. De inbouwspots zorgen er niet alleen voor dat je minder snel struikelt. Ook geven ze de tuin een hele sfeervolle uitstraling! In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je de verlichting in de tuin kunt verbeteren. Kies bijvoorbeeld ook voor leuke spotjes die je aan de schutting, een schuurtje of aan de muur van je woning op kunt hangen om delen van de tuin te verlichten. 

Tip: inbouwspots bestellen bij Ledinbouwspotsleds.nl verzekert je van een scherpe prijs voor de verlichting in je tuin! 

Inbouwspots in tegels verwerken 
Een van de manieren waarop je inbouwspots voor de tuin terug kunt laten komen, is het gebruik hiervan in tegels. Boor een gat in de tegel en klem de inbouwspot in het gat. Nu is het enkel nog zaak om de verlichting aan te sluiten op een grondkabel. Het is een hele fraaie vorm van verlichting, daar je geen spotjes in de grond hoeft te steken naast het pad. Mocht je zelf geen geschikt gereedschap hebben voor het boren van een gat in de tegel, dan kun je langsgaan bij een tegelzaak in de buurt. Hier helpen ze je vaak gratis. 

Spotjes aan de schutting of in de border 
Naast de mogelijkheid om de inbouwspots in tegels of stapelblokken van je tuin te verwerken, kun je de spotjes ook ophangen aan de schutting of de schuur. Veel spotjes beschikken over een beugel, waarmee dit heel eenvoudig is. Houd er rekening mee, dat de kabel netjes verwerkt moet worden achter een schuttingplank. Het is vaak geen mooi gezicht, wanneer deze kabels aan de voorzijde over de schutting lopen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de lamp in de grond van je border te steken en deze vervolgens omhoog te laten schijnen. 

Let goed op de wijze van aansluiten 
Bij het gebruik van verlichting in de tuin is de kans op een kortsluiting groter, dan wanneer je een lamp in huis aansluit. Denk aan de neerslag waaraan een lamp wordt blootgesteld, het risico op het raken van de kabel tijdens het spitten in de tuin, enzovoorts. Er zijn speciale systemen voor tuinverlichting. Dit is een alternatief voor zelf een grondkabel leggen en aansluiten. Nadeel is wel dat deze systemen aanzienlijk duurder zijn. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.