Skimmia snoeien

Heb je een Skimmia in de tuin staan, maar weet je niet goed hoe je de Skimmia helemaal terugsnoeien moet? Wij geven je tips hoe je de Skimmia stekken kunt of hoe je de Skimmia snoeien moet. Met de juiste verzorging kun je namelijk erg lang genieten van die Skimmia in de tuin!

 

Skimmia Japonica

Skimmia Japonica wordt ook wel Skimmia genoemd. De Skimmia is een heester die winterhard is en er vrijwel ieder seizoen anders uitziet. De Skimmia heeft een paar kenmerken waarin hij zich onderscheidt van andere heesters:

  • De Skimmia heeft in de bloeiperiode vanaf oktober tot maart prachtige rode bloemtrossen.
  • De Skimmia staat het liefste op een plek met halfschaduw. Als de Skimmia teveel zon krijgt, dan krijgt de skimmia een geel blad. Zet de Skimmia om dit te voorkomen dus op een plek in de tuin waar niet al teveel zon kan komen.
  • Er zijn veel verschillende soorten Skimmia Japonica’s. De Skimmia Japonica Rubella is hier één van.

Een Skimmia Japonica snoeien, wanneer doe je dat? Lees verder en kom erachter!

Hoe snoei ik een Skimmia?

Een Skimmia snoeien lijkt misschien een hels karwei, maar met de juiste kennis en materialen moet het lukken. Een Skimmia helemaal terugsnoeien is nooit een goed idee, de kans is namelijk groot dat de Skimmia dit niet zal overleven. Wil je toch een Skimmia Japonica snoeien? Het beste kun je de Skimmia snoeien met een snoeischaar of hegschaar. Een Skimmia Japonica snoeien kun je het beste tot de helft van de Skimmia doen. Zo voorkom je dat de Skimmia afsterft. Ook al heeft de Skimmia niet vaak een snoeibeurt nodig, het is wel belangrijk dat je ieder jaar de oude takken en bladeren snoeit uit deze heester. Zo houdt je de Skimmia Japonica fris en gezond en nemen de oude takken en bladeren geen onnodig water op.

Skimmia Japonica snoeien - Goodgardn.nlWanneer Skimmia snoeien?

Het snoeien van Skimmia hoeft niet vaak te gebeuren. De Skimmia is namelijk een plant die traag groeit. Een Skimmia snoeien, wanneer doe je dat? Bij het snoeien van Skimmia is de periode wanneer je gaat snoeien van belang. Wanneer je een Skimmia snoeien moet, hangt af van een aantal factoren. Een Skimmia snoeien kan in het voorjaar en in het najaar gedaan worden. Een Skimmia snoeien in het najaar wordt alleen niet vaak gedaan, omdat de Skimmia dan op zijn mooiste is. Een voordeel van een Skimmia snoeien in het najaar is dat de zon de net gesnoeide takken niet kan verbranden.  Een Skimmia snoeien in het voorjaar kan gedaan worden zodra er geen vorst meer is. Een Skimmia stekken kun je ook het beste in het voorjaar na de vorst of in het najaar na de ergste warmte doen.

Skimmia verzorging

De Skimmia is een populaire plant in Nederland en België en gaat met de juiste verzorging lang mee. Een Skimmia kopen is zo gedaan, maar ook het verzorgen is niet al te lastig. Het liefste staat de Skimmia op een plek in de tuin met halfschaduw. Heeft jouw Skimmia gele bladeren? Dit kan gebeuren doordat er teveel zon op de Skimmia schijnt of omdat de grond te droog is. Wil je een Skimmia verplaatsen? Doe dit dan in het najaar. Dan kan de Skimmia nog wennen aan de grond voordat de bloei plaatsvindt. Een Skimmia verplanten kun je het beste in augustus of september doen. De aarde in de tuin is warm in deze periode wat ervoor zorgt dat de wortels van de Skimmia weinig moeite hoeven te doen om opnieuw te hechten.

Nu je weet hoe een Skimmia snoeien werkt, kun je aan de slag met het snoeien van de Skimma. Wil je meer weten over de Skimmia? Ga dan langs bij een tuincentrum bij jou in de buurt.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.