Skimmia gele bladeren

Heeft je skimmia gele bladeren? Dit kan meerdere redenen hebben. Wij vertellen je graag hoe het komt dat je skimmia geel blad heeft gekregen en wat misschien nog wel belangrijker is: hoe je de plant weer mooi groen laat kleuren! Skimmia is een geliefde plant bij mens en dier en het zou dus zonde zijn als je skimmia gele blaadjes zou krijgen. 

Waarom heeft mijn skimmia gele bladeren?

Als je skimmia gele bladeren heeft gekregen, kan dit meerdere oorzaken hebben:

  • Een combinatie van te veel zon en droge grond. Skimmia heeft veel vocht nodig om de groene kleur te behouden. Plant skimmia niet in de volle zon. De plant heeft een paar uur schaduw per dag nodig. In de natuur groeit skimmia in bossen, waar een dikke bladerdeken het licht voor een groot gedeelte tegenhoudt.
  • Staat jouw skimmia niet in de volle zon en geef je de plant genoeg water? Dan heeft je skimmia misschien gele blaadjes gekregen doordat de grond niet zuur genoeg is.  Als de humusrijke grond waar de plant van houdt niet zuur genoeg is, krijgt skimmia japonica gele bladeren. De plant heeft dan een stuk minder impact in de tuin!

Als je de reden van het geel kleuren van de blaadjes van je skimmia weet, is het een stuk makkelijker om de blaadjes weer groen te laten kleuren.

Skimmia japonica gele bladeren - Goodgardn.nl

Skimmia weer groen laten kleuren

De oplossing voor een skimmia met gele blaadjes is simpel: of je verplaatst de plant of je geeft hem meer water. Als je skimmia wilt verplaatsen, hoef je alleen de kluit uit te graven en de plant in een ander gat neer te zetten. De nieuwe standplaats moet de halve dag in de schaduw liggen en de grond moet lichtzuur zijn. Je kan ook de grondsoort van de huidige standplaats zuurder maken. Dit doe je door de grond te mengen met grond voor ericaeën of stop er bijvoorbeeld koperen munten in.

De magie van skimmia japonica

Skimmia is een prachtige plant. Als je de magie van skimmia eenmaal hebt ontdekt, zal je er extra goed opletten dat de blaadjes niet geel worden. Er zijn skimmia’s mét en skimmia’s zonder bessen, maar alle soorten hebben een prachtige donkergroene kleur. Skimmia japonica geeft helderrode bessen in het najaar. Vogels zijn ook dol op deze bessen! Het voordeel van deze skimmia is dat de plant zichzelf bestuift. Er blijven dus steeds nieuwe bessen komen. Daarnaast blijft de struik lekker compact.

Skimmia zonder bessen

Ook skimmia japonica rubella kan je tuin betoveren. De mannelijke versie van de skimmia heeft in het voorjaar witte bloemetjes die heel lekker ruiken. Deze skimmia kan ook gele blaadjes krijgen als de zuurgraad van de grond niet goed is of als de plant in de volle zon staat. Houd dit goed in de gaten! De plant zorgt er namelijk juist voor dat je tuin er fris uitziet, door de juiste hoeveelheid groen toe te voegen. Skimmia kan na de bloei licht worden teruggesnoeid. Je kunt dit het best in april doen. Met een goede verzorging zal skimmia geen gele bladeren krijgen!

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.