Proosten op de koning

Koningsdag 2022, de dag waarop we met het hele land de verjaardag van onze koning Willem-Alexander vieren. We moeten ons door de coronamaatregelen een beetje aanpassen, maar dat betekent niet dat het land niet oranje zal kleuren. Als je besluit thuis te blijven met Koningsdag kun je in ieder geval je tuin sfeervol en Koningsdag proof maken.

 

Tuin voorbereiden op Koningsdag

De kleur van ons land, oranje, zal ook op Koningsdag 2022 weer overal te zien zijn. De vlaggen worden uitgehangen, de Nederlandse leeuw zal weer op veel plekken te zien zijn en ook de barbecuelucht is niet te missen. Pimp je tuin met verschillende oranje accessoires zoals vlaggetjes, oranje bloemen en -zitkussens. Kleed jezelf in thema aan, neem plaats in de tuin en jij zal de mooiste decoratie zijn.

 

Barbecuen

Het is haast een traditie, het barbecuen op Koningsdag. Zorg dat je op tijd voorbereid bent en overal aan denkt. Heb je bijvoorbeeld nog wel al het benodigde kookgerei? Is de zak met kolen niet leeg? Is het rooster voor op de barbecue vorig jaar op tijd schoongemaakt, zodat hij dit jaar weer gebruikt kan worden, of niet? We helpen je op weg met deze ‘Barbecue basics boodschappenlijst’: 

  • Barbecue
  • Gastank/houtskool 
  • Kookgerei
  • Verschillende soorten vlees, vis en vleesvervangers
  • Staalborstel
  • Bijgerechten (groenten, stokbrood, sauzen)
  • Wijn- of bierkoeler

Met deze boodschappenlijst heb je alleen nog een portie gezelligheid nodig en je bent ready to go. Mochten er op Koningsdag in jouw inventaris nog dingen ontbreken en moet je onverhoopt naar een tuincentrum? Check dan voordat je gaat goed wat de openingstijden zijn, want op nationale feestdagen zijn ze vaak aangepast.

 

DIY versiering voor in de tuin

Voor wie geïnteresseerd is in huis- en tuinartikelen, van knutselen houdt en wat extra tijd overheeft, is het een idee om wat tijd vrij te maken voor een leuke do it yourself (DIY). Zoek eens op wat voor leuke ideeën er zijn om vlaggetjes te maken, een wuppie of leuke haaraccessoires. De keuze is aan jou, wees creatief!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.