Planten tegen muggen

De meeste mensen zijn muggen liever kwijt dan rijk. Het is dan ook logisch dat we er alles aan doen om muggen uit onze tuin of van ons balkon te weren. Wist je dat er naast allerlei soorten kaarsen, sprayen en vallen ook planten tegen muggen bestaan? Deze muggenwerende planten zorgen ervoor dat jij er rustig en zonder gezoem van muggen bij zit deze zomer. Wij vertellen je in dit artikel alles over wat voor soort planten en bomen tegen muggen het meest effectief zijn en nog meer. Ook bevat dit artikel een stappenplan vleesetende planten tegen muggen! Hierin vind je precies hoe je een vleesetende plant gebruikt tegen muggen.

Muggen verjagen buiten

Er bestaan ontzettend veel middelen om muggen buiten te verjagen, maar niet alles is even effectief. Wat is het beste natuurlijke middel om muggen te verjagen in de tuin of op het balkon? Dat zijn planten! Deze planten zien er niet alleen hartstikke leuk uit en passen in iedere tuin, ook verjagen zij buiten muggen! Het zijn vooral de geuren van de planten tegen muggen die de muggen op een goede afstand houden. Ook kun je van sommige van deze planten het blad eraf halen en deze over de huid heen wrijven voor een goede werking. Wil je naast muggen verjagen buiten ook muggen binnen verjagen? Knip dan een blad van deze planten af en leg dit bijvoorbeeld in de slaapkamer. 

Planten tegen muggen

Nu we weten hoe deze anti muggen planten werken, is het tijd om de beste soorten op een rijtje te zetten. Het zijn stuk voor stuk prachtige planten die een toevoeging bieden aan iedere tuin. Misschien heb je nu zelfs al wat muggenwerende planten in de tuin staan, zonder dat je je hiervan bewust bent! De volgende planten kenmerken zich door een geur die muggen afweren:

planten-tegen-muggen-goodgardn

De beste anti muggen plant

Er zijn dus veel planten die muggen verjagen buiten, maar welke is hiervan nou het meest effectief? Om tomaten te kweken zul je geduldig moeten zijn, maar enkele blaadjes van deze plant in de tuin is al genoeg om muggen te weren. Rozemarijn is een prachtige plant die er hartstikke leuk uitziet, maar bloeit alleen in de maand mei. Kattenkruid is een kruid wat muggen verschrikkelijk vinden. Echter, katten vinden het juist helemaal geweldig en worden er soms zelfs een beetje gek van! Pas dus op als je niet te veel buurtkatten in de tuin wil hebben. Citroen is bij de meeste mensen wel bekend als een geur waar muggen niet van houden. Dit klopt dan ook zeker bij de citroengeranium. De Goudsbloem heeft naast een sterke geur ook nog eens een medicinale werking! Wij zijn er nog niet uit welke van deze anti muggen planten het beste is. Dit hangt natuurlijk van jouw persoonlijke smaak af!

Stappenplan: vleesetende plant tegen muggen

Het is ook mogelijk om muggen te vangen met een vleesetende plant. Dit is soms wat lastiger dan het lijkt, omdat niet iedere vleesetende plant van muggen houdt. Met dit stappenplan wordt de kans veel groter dat de vleesetende plant ook echt muggen vangt:

  1. Koop een vleesetende plant, bijvoorbeeld de Venus Vliegenval.
  2. Zet deze vleesetende plant tegen muggen op een plek waar je al langere tijd last heb van muggen. 
  3. Het plantje kan aan de slag: de muggen worden gevangen!
  4. Vangt de Venus Vliegenval niets? Voer dan de plant een mug en leg de mug in de sluiter. Zo krijgt de plant meer energie om andere insecten te vangen. 

Succes met de muggen de rest van de zomer, wij hopen dat je er steeds minder last van gaat krijgen met onze tips en tricks!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.