Pimp de badkamer

Kun je een badkamer pimpen? Meestal gebeurt dat met auto’s. De auto’s zijn meestal van Japanse of Koreaanse afkomst en worden voorzien van spoilers. Mogelijk kent u het MTV programma 'Pimp My Ride', over het omtoveren van oude auto's in glimmende bolides.

Opknappen

Pimpen is een populair Nederlands werkwoord geworden wat staat voor luxe opknappen. Pimp de badkamer bijvoorbeeld. Maar hoe doe je dat zonder hak en breekwerk? De bestaande badkamer een make-over geven is niet zomaar bedacht.

Moderne badkamer

Accessoires

Een nieuw douchegordijn, handdoeken, washandjes en badkamermat. In de juiste kleur kan het een metamorfose betekenen. Hoogpolige douchematten zijn in overeenstemming met de pimpstijl, maar kies liever voor een laagpolig patroon. Een andere spiegel met de juiste verlichting, een mooi planchet en een designlamp in plaats van het peertje aan het plafond. Een strakke wasmand in een contrasterende kleur kan ook wel een blikvanger zijn.

Kranen

Het vergt klein loodgieterswerk, maar nieuwe kranen geven de wastafel een andere look. Vervang het roestvrijstalen doorsnee kraan in een gouden exemplaar of brons.  Koper en goud mogen als accent kleur. Badkamerkranen zijn vanaf nu verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Goud, champagne, brons. Ook andere accessoires doen mee met de nieuwe metallic kleuren: handdoekhangers, de drukschakelaar van het toilet bijvoorbeeld.

Vintage

Een badkamermeubel in de badkamer geeft een opgeruimde sfeer. Natuurlijk zijn er bij de sanitair zaak mooie houten of kunststof meubels te koop, maar ze zijn er ook in vintage. Knap de kast zelf op en geef de kast een buitenbijts behandeling. De betegeling is nog oké? Geef dan het plafond een andere kleur. Zwart is in pimp termen altijd goed, maar het mag ook een lichtere kleur. Hetzelfde is te doen als de tegels niet tot het plafond zijn geplaatst.

Pimpen is overigens afgeleid van pimp wat Engels is voor pooier. De pimpstijl is door hiphop weer populair: de opzichtig geklede zwarte pimps is overgewaaid uit Amerika. Veel nep goud en andere opzichtelijke accessoires. Hoe fouter hoe beter!

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.